12/04/2017 
Nota de premsa 

El Col·legi d’Aparelladors de Barcelona guardonat amb la Creu de Sant Jordi 

 
 

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona (CAATEEB) ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi.Aquest reconeixement ha estat concedit "pel seu compromís de més de 75 anys en la recerca de l'excel·lència en el camp de la construcció i l'edificació, sumada a un ferm compromís cívic al servei del conjunt de la societat. Ha mantingut una continuada implicació amb la promoció professional del col·lectiu que representa, donant suport a la formació permanent i a la millora tècnica".  segons ha acordat el govern de la Generalitat de Catalunya.

 

El president del CAATEEB, Jordi Gosalves, ha manifestat el seu “sentiment d’orgull en rebre una distinció a una institució que, al llarg dels seus 75 anys d’història s’ha mantingut capdavantera en la recerca de l’excel·lència en el camp de la construcció i l’edificació, al mateix temps que ha estat  pionera en la promoció i defensa  de la catalanitat i la cultura del país”.

 

En aquest sentit Gosalves ha destacat “iniciatives històriques com la edició de la revista CAU (Construcció, Arquitectura i Urbanisme), una revista compromesa amb els valors democràtics i socials; o la revista L’informatiu, una publicació clau del sector que acaba de fer 25 anys; la fundació el 1969 de CEDESCO, germen del posterior Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC, fundat l’1 d’agost de 1978) o l’organització dels Premis Catalunya Construcció que enguany celebren la seva XIV edició”.

 

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o institució per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear l’any 1981 amb el fi de reconèixer persones físiques o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

 

Altres personalitats premiades

Aquest any també ha resultats distingits amb aquest guardó les següents persones: Fina Birulés i Bertran, Ramon Boixadós i Malé, Francesc Burrull i Ill, Eusebi Casanelles Rahola, Montserrat Catalan i Benavent, Rosa Clarà i Pallarès, Miquel Crusafont i Sabater, Josep Cuní i Llaudet, Romà Cuyàs Sol, Rosa Fabregat i Armengol, Montserrat Freixer i Puntí, Teresa Gimpera i Flaquer, Víctor Grífols i Roura, Anna Hospital Ribas, Joan Martí Castell, Gemma Mengual Civil, Jaume Miranda i Canals, Joaquim Molins i Amat, Jaume Padrós Selma, Josep Maria Pou i Serra, Borja de Riquer i Permanyer, Lluís Roura Juanola, Josep Ildefons Suñol Soler, Guillem Terribas i Roca, Miquel Valls Maseda. A títol pòstum: Maria Pilar Busquet e Medan, Carme Chacón Piqueras, Joaquim Ferrer i Roca, Xavier Melgarejo i Draper.

 

Les entitats guardonades han estat: Amics de la Cultura de Sant Martí de Llémena, Associació Centre Cultural El Social de Terrassa, Associació Projecte dels Noms, Associació de Víctimes de la Talidomida, Caramelles de Tous, Casino Prado Suburense, Caves Llopart, Centre Sant Pere Apòstol, Club Balonmano Granollers, Club de Golf Sant Cugat, Club de Natació Reus Ploms, Il·lustre Col·legi d'Advocats de Figueres - Alt Empordà, Il·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró.

 

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona  és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, que aplega als aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació, així com altres persones que disposin d’un títol universitari oficial que les habiliti per a l’exercici de la professió regulada d’arquitecte tècnic.

 

Entre les seves principals finalitats destaquen la promoció de l’excel·lència en l’exercici de la professió i la seva adaptació a les noves tecnologies; la divulgació de la cultura de la rehabilitació i el manteniment; fomentar la sostenibilitat i la sensibilització social en temes relacionats amb el medi ambient; promoure la prevenció i la seguretat i salut en les obres; i incidir en la gestió eficient del procés immobiliari i urbanístic.