Skip Navigation LinksServei d'Ocupació > Actualitat > Es posa en marxa la Renda per a la Formació de Treballadores i Treballadors Autònoms
Beneficiarà a més de 5.000 persones 
01/12/2010 
Es posa en marxa la Renda per a la Formació de Treballadores i Treballadors Autònoms 
 
Es tracta d'un ajut adreçat a les persones treballadores autònomes que hagin cessat la seva activitat professional i no rebin cap altre ajut o prestació pública.

Què és?

 

Es tracta d'un ajut adreçat a les persones treballadores autònomes que hagin cessat la seva activitat professional i no rebin cap altre ajut o prestació pública amb l’objectiu de donar un suport econòmic mentre segueixen un itinerari d’orientació i formació per tal de millorar la seva ocupabilitat.

 

L’ajut consisteix en un cobrament de 425€ mensuals durant un màxim de 6 mesos. La percepció d'aquest import està vinculada al compromís de la recerca activa de feina per part de les persones sol·licitants i a la realització d'un mínim de 180 hores de formació.

 

A qui va adreçat?

 

Aquest ajut s’adreça a les treballadores i els treballadors autònoms que, havent realitzat una activitat professional o empresarial a Catalunya, hagin cessat la seva activitat econòmica a partir de l’1 de gener de 2009 i que no rebin cap altra prestació, subsidi o ajut públics amb la mateixa finalitat.

Quins requisits s'han de complir?

  1. Haver cotitzat - exclusivament- al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) un mínim de 1095 dies dels últims 1825 dies (3 dels últims 5 anys)
  2. Estar donat d'alta com a demandant d'ocupació a l'Oficina de Treball un mínim de 2 mesos abans de cursar la sol·licitud.
  3. No haver estat membre de l’òrgan d'administració d'una societat mercantil ni haver cotitzat al RETA com a soci d'una cooperativa de treball.
  4. Que la mitjana dels ingressos familiars per persona no superin el 75% del Salari Mínim Interprofessional.


 

Més informació

Podeu obtenir més informació trucant al 012 o adreçant-vos a la vostra oficina de Treball.

més Ordre TRE/77/2010 

més Díptic informatiu de la renda formació [PDF, 138,44 KB.]

més Sol·licitud (G146NSOA-002) 

més Tràmit: Ajuts a les persones treballadores autònomes que han cessat la seva activitat 


Comparteix a:
Agenda
Sol·licitud catàlegs  
Assistència accident  
Publicitat
Bon Pastor 5, 08021 Barcelona | Tel. 93 240 20 60
© Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
Altres webs
Col·legi Aparelladors de Barcelona
emas
Certificats
emas       ISO 14001       ISO 9001