Skip Navigation LinksServei d'Ocupació > Actualitat > Oportunitats de negoci al sector de la construcció
Emprenedors 
01/12/2010 
Oportunitats de negoci al sector de la construcció 
 
Barcelona Activa i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona impulsen el segon programa a mida d’emprenedoria en el sector de la construcció.

Barcelona Activa i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona impulsen el segon programa a mida d’emprenedoria en el sector de la construcció.

 

El programa parteix de les oportunitats de negoci identificades en l’informe “Oportunitats de negoci al sector de la construcció”, elaborat per ambdues institucions amb la col·laboració d’experts del sector.

 

Un informe elaborat per experts i professionals del sector detecta les oportunitats de negoci

 

Informe oportunitats de negoci al sector de la construcció

 

L’informe “Oportunitats de Negoci al Sector de la Construcció” és fruït del treball conjunt entre Barcelona Activa i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona amb la col·laboració d’un grup d’experts i professionals del sector.

 

L’objectiu principal d’aquest informe, a més a més de servir com a base per elaborar el programa a mida en el sector de la construcció, és orientar els professionals sobre les oportunitats que oferirà aquest sector arrel dels canvis que experimentarà a curt termini i identificar aquells camps de treball en què els professionals poden trobar oportunitats de desenvolupament professional.

 

A l’informe s’identifiquen alguns dels eixos  dinamitzadors de canvis en el sector: la industrialització, la innovació, la sostenibilitat, l’eficiència energètica i les energies renovables, la seguretat i salut, la formació i la gestió i el management de la construcció. Es destaca el manteniment i la rehabilitació com un dels subsector clau en el moment actual.

 

D’altra banda, s’identifiquen noves realitats a les que caldrà respondre de forma innovadora des del mateix sector i que poden generar oportunitats en un futur proper: el boom en l’envelliment de la població, nous models de convivència i hàbitat, noves tecnologies en el dia a dia de la societat, recursos naturals limitats, entre d’altres. Aquestes noves realitats generaran oportunitats i canvis en el sector de la construcció i immobiliari.

 

El CAATEEB ha volgut liderar aquest projecte atenent la gran importància que els professionals  que aglutina (els aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació) tenen dins el sector de la construcció i en el marc del seu pla d’orientació professional posat en marxa per període 2009-2010.

 

Un programa a mida adreçat a persones emprenedoresamb una idea de negoci en el sector de la construcció  

 

El passat dilluns 25 de maig, el Tinent d’Alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jordi William Carnes, i la presidenta del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyeres d’Edificació de Barcelona, Maria Rosa Remolà, van presentar a la seu central del Col·legi un nou programa a mida d’emprenedoria en el sector de la Construcció. Es tracta d’una iniciativa que començarà a principis de juny i que permet promoure la creació d’empreses de qualitat al sector de la construcció a través de sessions acompanyades d’assessorament i formació.

 

Un curs de 86 hores de durada, de juliol a octubre, que inclou formació executiva en creació i gestió empresarial, desenvolupament d’habilitats emprenedores, acompanyament i tutories en l’elaboració del pla d’empresa, recerca de finançament i posada en marxa de l’empresa.

 

El programa va adreçat a un màxim de 20 persones emprenedores que vulguin iniciar un negoci en el sector de la construcció a la ciutat de Barcelona. Els interessats s'hi podran inscriure a través de l’adreça web: www.barcelonactiva.cat o a la sessió informativa que tindrà lloc el proper 26 de maig al Centre per a la Iniciativa Emprenedora Glòries.

 

Barcelona Activa ja ha impulsat d’altres programes a mida similars per a col·lectius específics, com ara el col·lectiu emprenedor de majors de 40 anys a través de la iniciativa “Idees Madures” amb 20 participants en cadascuna de les diferents edicions i els programes Microsoft Pre Incubation Program, Bioemprenedor XXI i CreaMedia adreçats a projectes empresarials de base tecnològica, bio i de les indústries creatives.

 

Pel que fa al sector de la construcció, durant el 2008, Barcelona Activa va acompanyar 36 projectes empresarials que representen un 3,4 % del total.


Comparteix a:
Agenda
Sol·licitud catàlegs  
Assistència accident  
Publicitat
Bon Pastor 5, 08021 Barcelona | Tel. 93 240 20 60
© Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
Altres webs
Col·legi Aparelladors de Barcelona
emas
Certificats
emas       ISO 14001       ISO 9001