19/05/2022
Pràctica professional  

 L’Accessibilitat i els ajuts Next Generation 

CAATEEB - Barcelona 
Jornada tècnica on es tracta la normativa actual d'accessibilitat en el nou escenari dels fons Next Generation i com es poden implementar tant a l'interior dels habitatges com a les zones comunes dels edificis. 
 

L’accessibilitat des de sempre, és la intervenció que rep més impacte en la societat, donat que, en el moment que es realitzen les obres, els usuaris comencen a gaudir-ne. Tanmateix, les diferents administracions, durant totes les convocatòries d’ajuts i subvencions per temes d’habitatges, l’accessibilitat (ja siguin rampes, ascensors, plataformes, adaptacions en habitatges i altres), li han donat molta importància i normalment, és l’actuació que ha rebut els ajuts més importants.

Ara, ens trobem en un moment on s’han publicat els Ajuts Next Generation, els quals estan enfocats en fer els edificis d’habitatges més eficients a nivell energètic, on els ajuts poden arribar fins el 80% de l’actuació. A banda de fer les intervencions necessàries per poder assolir una reducció almenys del 30% de l’energia primària no renovable, també es poden fer intervencions per poder millorar l’accessibilitat en els edificis d’habitatges, tant a nivell de zones comunes, com en els interiors dels habitatges. És una oportunitat que no es pot deixar perdre, i si s’aprofita, farem millorar d’una forma qualitativa la vida de les persones en el seu habitatge.

Aquesta jornada, tractarà de la normativa actual d’accessibilitat, d’aquest nou escenari que suposen els Fons Next Generation, de com podem implementar l’accessibilitat en l’interior dels habitatges així com en les zones comunes dels edificis, i veurem diferents sistemes d’aparells elevadors i de com aquests ens poden ajudar per aportar solucions i millorar l’accessibilitat en tots els àmbits.

Vídeo de la jornada

Programa

16:00h

Presentació i obertura de la Jornada

Jaume Casas i Santa-Olalla. Secretari del CAATEEB

16:05h

La legislació d’accessibilitat a l’edificació

Jordi Oliva i Prim. Arquitecte. Responsable tècnic d’accessibilitat. Àrea de Promoció de l’Accessibilitat i de Supressió de Barreres. Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social

16:40h

Els ajuts i l’accessibilitat

Eva M. Paris. Cap de l’Àrea del Control del Parc, Ordenació i R+D+I de l’Edificació. Direcció de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge. Agència de l’Habitatge de Catalunya

17:00h

Casos pràctics


 

Intervenció de l’accessibilitat a l’interior dels habitatges

Judith-Silvia Alonso Castro. Arquitecta tècnica. Especialista en interiorisme i disseny universal


Intervenció de l’accessibilitat en els elements comuns de la finca.

Joaquin Pelaez Serra. Arquitecte tècnic.

17:30h

Solucions a l’accessibilitat: Ascensors

José Julian Blanco Gutierrez. Schindler

17:50h

Solucions a l’accessibilitat: Plataformes i cadires puja escales

Javier Soriano. Garu

18:30h

Torn de preguntes

18:45h

Cloenda de la jornada

 

 

Patrocinador

Col·labora

dijous , 19 de maig de 2022  
  de 16 a 18:30h.
  online
gratuïta