29/03/2020
Lúdico-esportives  

 Sortida Matinal al Santuari de Queralt 

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia – Manresa 
Des de la Delegació del Bages - Berguedà - Anoia hem organitzat per al proper 29 de març una excursió matinal al Santuari de Santa Maria de Queralt. Farem una ruta circular fàcil, així que si voleu passar una bona estona, no dubteu en apuntar-vos-hi. 
 

La ruta és una adaptació de la Ruta de Queralt per les capelles. A on en comptes de sortir des de Berga, sortirem del pàrquing de la font del Guiu i la farem en el sentit invers al recorregut habitual. Per tal de poder gaudir en la recta final del recorregut, d'un petit refrigeri a l'hostatgeria del Santuari de Queralt.

Es tracta d'una ruta circular fàcil. D’uns 6,5km de recorregut i amb uns 600m de desnivell acumulat.

Sortirem del pàrquing de la Font del Guiu, en direcció a la casa de Fumanya, a on agafarem el camí que es va enfilant a la muntanya de Queralt amb un petit desnivell positiu, pujarem pel bosc de Garreta, fins a la Capella de Sant Joan. A on agafarem el camí de ronda del costat solell, passant pels miradors de les Guilles i el mirador de Garreta, passarem per sota la cova de la Troballa (qui vulgui s'hi podrà atansar, només hi ha un petit tram d'escales). Finalment arribarem a la zona del Santuari de Queralt, a on si el dia ens acompanya, podrem gaudir d'unes magnífiques vistes de tota la Catalunya Central. Allà farem un petit avituallament, abans d'encarar el descens final (d'uns 30 minuts), pel camí de les capelles. Que ens durà fins a la casa de Fumanya i d'allà al pàrquing de la Font del Guiu.

Recomanem portar calçat i roba adequada, per caminar per senders de bosc. Aconsellable portar bastons i un bidó d’aigua pel recorregut.

*Si algú ens vol acompanyar en la sortida, però no vol o pot, fer la ruta a peu. Hi ha l’opció de pujar amb cotxe fins al Santuari de Queralt, i allí gaudir del paisatge i compartir l’estona d’avituallament amb la resta de companys.

Mapa de la ruta

diumenge , 29 de març de 2020  
  De 8:45h. a 13:00h.
  Santa Maria de Queralt
Activitat gratuïta