02/12/2021
Culturals  

 Inauguració de l'exposició: "Ciment en la Pintura", de Josep Guixà 

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia – Manresa 

L'exposició "Ciment de Pintura" de Josep Guixà és una mostra del pintor autodidacte que fou 1r Premi del Concurs de Pintura convocat pel FC Barcelona. Es pot veure a la seu de la Delegació del Bages - Berguedà - Anoia del 2 de desembre de 2021 fins al 28 de febrer de 2022.

El dia 2 de desembre a les 19:30 tindrà lloc la inauguració de l'exposició de l'artista. Durant l'acte, la Comissió Territorial de la Delegació del BBA convidarà a una copa de cava als assistents. Us hi esperem.

 
 

Josep Guixà és un pintor autodidacte que mai no ha seguit cursos acadèmics ni gairebé ha rebut cap orientació professional. Tot el que sap de l’art de pintar amb finalitats artístiques li ve d’una tossuda voluntat per informar-se a partir de publicacions diverses i d’intercanviar idees i opinions amb interessats com ell en la pràctica de la pintura. Disposa, però, d’un avantatge inicial, que el situa per sobre de molts que tenen, en els seus començaments, més desitjos que possibilitats: i és que pel seu ofici relacionat amb la construcció, coneixia molt bé els materials que s'hi fan servir, i que, innovant, va poder aplicar a la pintura.

D’aquesta manera provà fortuna en certàmens originàriament destinats a professionals de l’art, i l’any 1987 aconseguí el Primer Premi en el Concurs de Pintura, convocat pel FC Barcelona amb propòsits de biennal. Passà la selecció prèvia entre més de cinc-cents aspirants i en successives votacions d’un jurat amb figures tant rellevants com exigents, aconseguí un lloc per àmplia majoria. D’aquesta manera, atesa la importància d'aquest concurs, es feu palès que Josep Guixà, pràcticament desconegut fora del seu rodal, era un artista plàstic amb qui s’havia de comptar a Catalunya, i que fins i tot, podia obtenir una més gran projecció d’acord amb l’obra que anava fent i la direcció creativa que endegava.

Fragment del llibre, L’alè pictòric de Josep Guixà.
Escrit pel crític d’art Josep M. Cadena i editat per Batik International Art.
Barcelona 1997

dijous , 2 de desembre de 2021  
  19:30
  Plana de l'Om, 6 · Manresa
Entrada lliure