05/05/2020
Pràctica professional  

 Com actuar en els habitatges per millorar l’aire contaminat - webinar 

CAATEEB - Barcelona 
Un periodista i tres professionals parlen sobre la realitat de la relació de la salut i l’habitatge, des de les diverses perspectives i factors que les generen. Un debat per incidir en la consciència dels ciutadans i la nostra responsabilitat com a actors de les principals problemàtiques de compromís amb les persones, el medi ambient i el planeta. 
 

DIÀLEGS CONSTRUCCIÓ . Cada vegada és més habitual la tendència de les persones a cuidar el seu benestar i actuar d'una manera respectuosa amb el medi ambient, consumint de forma més assídua, serveis i productes naturals i ecològics; noves necessitats d'una societat preocupada per la salut integral.

Els arquitectes tècnics tenen un paper important en les decisions a l’obra que més tard repercutiran de manera directa als usuaris dels habitatges. Per tractar els diferents temes i poder comprendre com i quins són els elements  que tant els tècnics com la nostra societat han de conèixer per fer habitables i saludables els habitatges, posem en marxa diàlegs construcció. Per debatre amb especialistes de diverses branques tècniques i científiques tots aquest aspectes que afecten directament i per diverses raons als habitatges i als seus habitants.

Vídeo de la jornada

Ponents de l'activitat

Eduardo Bielza

Eduardo Bielza

Enginyer Superior de Mines per la Universitat Politècnica de Madrid. Cap de Producte de Ventilació Mecànica Controlada (VMC) de S&P per al mercat del sud i oest d'Europa des de 2014. En total 15  anys en el sector de la ventilació, com a Responsable tècnic, de prescripció o de producte. Anteriorment 7 anys en enginyeria d'nnstal·lacions de gas, aire i aigua.

Maria Figols

María Fígols González 

María Figols, formada en Arquitectura Tècnica i Màster en Bioconstrucció per la UdL, és sòcia fundadora de l'Institut Espanyol de Baubiologie IEB, on col·labora com a docent en el seu màster de Bioconstrucció. Gràcies al seu estudi dels factors de risc físics, químics i biològics per a la salut presents en els nostres habitatges i espais de treball, està a càrrec del desenvolupament de projectes de millora de l'ambient interior en inBiot Monitoring S.L., startup navarresa que busca millorar les condicions de vida en interiors promovent espais saludables i innovadors, gràcies a un desenvolupament tecnològic i personalitzat.

 
Xavier Guardino

Xavier Guardino

Enginyer Químic (IQS-URL), Llicenciat i Doctor en Ciències Químiques per la UB, Màster en Enginyeria i Gestió Ambiental per la UPC i Tècnic Superior. en Prevenció de Riscos Laborals. Activitat professional: De 1972 al 1977 CSIC a Barcelona i de 1977 al 2018 INSHT. Professor convidat de diferents Universitats i organismes internacionals

 

La següent edició de Diàlegs construcció: Com dissenyar i construir per crear una llar saludable i serena?, es farà el 18 de juny de 18 a 19:30h.

dimarts , 5 de maig de 2020  
  de 9:30 a 11h
  vídeo conferència
gratuït