17/03/2020
Culturals  

 Tardes culturals. Les dones a la ciència 

Delegació del Maresme – Mataró 
La Delegació del Maresme i T de Tertúlia organitzen una nova serie de Tardes culturals sobre el paper de la dona a la ciència a lllarg de la història 
 

Nova programació del cicle de Tardes culturals organitzat conjuntament per la Delegació del Maresme i T de Tertúlia dedicat en aquesta ocasió al paper de la dona a la ciència al llarg de la història.

Totes les conferències aniran a càrrec de Josep Lladó, químic i divulgador de la ciència.

LES DONES A LA CIÈNCIA CLÀSSICA

17 de març Des d'una metgessa a l'antic Egipte, passant per Maria la Jueva, la primera alquimista, o una santa alemanya que entenia de tot al segle XII... les dones apareiexen en un "territori masculí".

LES DONES A LA CIÈNCIA MODERNA

24 de març L'Ada Lovelace, que en ple segle XIX ja va escriure un 'programa'' la Flrence Nightingale, enginyera que ens fa entendre les dunes, les Curie, amb les que mai no acabarem d'apendre.

LES DONES A LA CIÈNC IA D'AVUI

31 de març Algunes com la Grace Hopper, que ens va fer un famosíssim programa informàtic, la Rosalind Franklin, co-autora ignorada de l seqüenciació de l'ADN, la Stephanie Kwolek, inventora dels teixits anti-bales, o la Jane Godall, que va conviure amb ximpanzés salvatges...

dimarts , 17 de març de 2020  
  De 18:00 a 19:30h.
  Carrer d'en Xammar, 2, 08301 Mataró
6 € per sessió