07/11/2019
Culturals  

 Exposició de pintures de Joan Calveras Subirana 

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia – Manresa 
La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia acull, del 7 de novembre de 2019 al 29 de febrer de 2020 una exposició de pintures de l'artista Joan Calveras Subirana. L'acte d'inauguració de l'exposició serà el dijous 7 de novembre a les 19:30. 
 

“De petit vaig començar a dibuixar amb el pintor Marc Camps. Uns anys després anava a dibuixar i pintar al Taller d’en Pep Basant i des de llavors no he parat. El que més m’agrada és pintar a l’aire lliure, i és això el que em porta a participar en molts concursos de pintura. Per mi és important captivar la llum, la textura de l’entorn i plasmar els sentiments a la tela”

Acte d'inauguració

El passat 7 de novembre a les 19:30 va tenir lloc la inauguració de la tercera exposició que tenim a la nova seu de la Delegació i consolidant així aquesta nova etapa. En aquest cas l'exposició es de l'artista Joan Calveras Subirana (Casserres 1963) pintura.

Van assistir unes 30 persones aproximadament i es podrà visitar dintre del nostre horari habitual fins al 29 de febrer.

Fotografies de l'activitat

La pintura de Joan Calveras Subirana

Després de la Revolució dels Impressionistes que pintaven “An Plein Air” per copsar la llum de la naturalesa en el seu estat més pur, va néixer el Post Impressionisme on els pintors, deslliurats de la còpia del tema , pintaven segons els seus sentiments, creant una obra paral·lela a la naturalesa, agafant d’ella el que els interessava. Així és com pinta Joan Calveras: Plantant el seu cavallet davant del tema, elaborant una pintura rigorosa ben feta i ben treballada. Damunt d’una estructura de dibuix, pinta amb paleta de tons “quebrats” amb pinzell i subtils tocs d’espàtula, obtenint textures interessants creant així una pintura directa on tot és explicat d’una manera clara, amb un llenguatge pictòric resolt amb habilitat sense entrar en superflus.

“A mi m’agraden aquestes teulades de colors terrossos, ataronjats i aquests cels amb nuvolades de color Blau Prussià, Blancs Grisosos, i Ocres Daurats”

Joan Queralt

dijous , 7 de novembre de 2019  
  Consulteu horari de la Delegació
  Plana de l'Om, 6 · Manresa
Entrada lliure