13/03/2020
Culturals  

 600 anys del poble gitano a Catalunya 

Delegació del Maresme – Mataró 
La Delegació del Maresme conjuntament amb el Consell Comarcal del Maresme i l'Agrupació d’Entitats per al Desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans col.laboren en l'exposició organitzada per el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies "600 anys del poble gitano a Catalunya" 
 

600 ANYS DEL POBLE GITANO A CATALUNYA

Aquesta exposició s’emmarca en el conjunt d’accions i línies de treball recollides al Pla integral del poble gitano a Catalunya 2017-2020, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. Una de les finalitats d’aquest Pla és la difusió i el coneixement del poble gitano i la seva cultura, com a punt bàsic del reconeixement institucional vers aquest poble. L’any 2001 el Parlament de Catalunya reconeix la identitat del poble gitano i el valor de la seva cultura com a salvaguarda de la realitat històrica d’aquest poble i insta el Govern a contribuir a difondre el reconeixement de la cultura gitana i del valor d’aquesta per a la societat catalana.

L’exposició 600 ANYS DEL POBLE GITANO A CATALUNYA reflecteix el moment històric que ha viscut i està vivint el poble gitano a través de diferents resums de l’entrada i l’evolució del Poble Gitano a Catalunya des de fa més de sis segles.

Aquesta exposició és una petita aportació que fa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de superar el gran desconeixement cap a aquest poble. També és una forma de reconèixer algunes de les aportacions que el poble gitano ha fet a Catalunya històricament.

L’objectiu de l’exposició és promoure la història i la cultura gitana, com a part de la cultura catalana i difondre els seus valors i la seva contribució a la cultura de Catalunya.

Amb el suport de:

divendres , 13 de març de 2020  
  Dilluns, dimarts i dijous, de 09:00h a 13:00h Dijous, divendres i dissabtes, de 18:30 a 20:30h Diumenges, d'11:30 a 13:30h
  Sala d'exposicions de la Delegació del Maresme. Plaça Xammar 2, Mataró
Gratuït