03/06/2022
Culturals  

 Tèxtil, de Valèria Civil i Helena Aguilar 

Delegació d'Osona-Moianès – Vic 

La sala d'exposicions de la Delegació d'Osona i el Moianès acull, del 3 de juny a l'1 de juliol, l'exposició "Tèxtil" de Valèria Civil i Helena Aguilar

 
 

Valeria Civil - www.valeriacivil.com

Artista textil, creadora de peces úniques i singulars, de plasticitat visual, a partir de la investigació i de la transformació de teixits materials, volums formes i colors ens presenta:

Musa Volcanus

Instal·lació escultòrica realitzada en un procés interdisciplinari entre l’art tèxtil i les arts escèniques.

La Musa Volcanus, emergeix en erupció de l’interior, del nucli, com a font creadora i inspiradora que transmuta l’energia, escampa abundància i transforma el nostre paisatge exterior com interior, explora un llenguatge propi i singular basat en la innovació, en la sostenibilitat i el reciclatge amb el propòsit d’inspirar a l’espectador.


Helena Aguilar Mayans – www.helenaaguilarmayans.com

Fotògrafa, ens mostrarà l’art tèxtil en acció a través de les seves imatges.

Des de fa anys viatja per Europa buscant llocs abandonats que funcionin com a escenaris per crear les seves imatges. En la cerca d'aquests vestigis es pregunta com haurien estat aquests espais habitats per dones, en un exercici de re-visitar la història. És també una mirada al passat des de l'experiència del present. Inspirada per la idea de “la cambra pròpia” , que va forjar Virgina Woolf, busca explicar aquests espais propis, que acaben convertint-se en espais mentals, refugis d'evasió i contemplació.. L’art i les idees dels Decadents, els Simbolistes, els Estetes i de personatges femenins, sovint oblidats, que van formar part d’aquests moviments i van promoure un alliberament per a les dones a través de l’art, són referències constants en la seva obra.

Inauguració + Poesia amb Blanca Jovaní, el divendres 3 de juny a les 8 del vespre.

divendres , 3 de juny de 2022  
  Matins, de dilluns a divendres de 9 a 13h Tardes, de dilluns a dijous de 15 a 17h
  CAATEEB-Osona i Moianès - Rbla. Passeig, 71 Vic
Entrada lliure