09/03/2020
Pràctica professional  

 L'amiant, un problema de salut. Com el podem eliminar dels edificis? 

CAATEEB - Barcelona 
Un periodista i tres professionals parlen sobre la realitat de la relació de la salut i l’habitatge, des de les diverses perspectives i factors que les generen. Un debat per incidir en la consciència dels ciutadans i la nostra responsabilitat com a actors de les principals problemàtiques de compromís amb les persones, el medi ambient i el planeta. 
 

DIÀLEGS CONSTRUCCIÓ

Cada vegada és més habitual la tendència de les persones a cuidar el seu benestar i actuar d'una manera respectuosa amb el medi ambient, consumint de forma més assídua, serveis i productes naturals i ecològics; noves necessitats d'una societat preocupada per la salut integral.

Els arquitectes tècnics tenen un paper important en les decisions a l’obra que més tard repercutiran de manera directa als usuaris dels habitatges. Per tractar els diferents temes i poder comprendre com i quins són els elements  que tant els tècnics com la nostra societat han de conèixer per fer habitables i saludables els habitatges, posem en marxa diàlegs construcció. Per debatre amb especialistes de diverses branques tècniques i científiques tots aquest aspectes que afecten directament i per diverses raons als habitatges i als seus habitants.

Ponents de l'activitat

Josep Tarrés

Dr. Josep Tarrés

Metge Especialista en Pneumologia en 1978 por la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del Comitè Científic D’experts i del Grup De Treball 2019 per temes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Coordinador de l’Equip Mèdic denominat “Observatori per l’estudi de las Patologies Relacionades amb l’amiant en el Vallès Occidental”. Metge emèrit del ICS, en qualitat de Metge de Família i Pneumòleg.
Lara Trujillo

Lara Trujillo

Enginyera d’Edificació experta en amiant. Membre del grup de treball “Amianto” d’AENOR que està redactant la norma per realitzar inspeccions d’amiant en edificis i instal·lacions. Autora de diverses publicacions i Notes Tècniques de Prevenció sobre el risc de l’amiant en els edificis.
Carmen Plasencia

Carmen Plasencia

Especialista en bioquímica, biomedicina, oncologia i biologia molecular, inclosa l'aplicació de noves tecnologies com la proteòmica i la genòmica en el descobriment i el desenvolupament de medicaments. Investigadora Associada Postdoctoral en el Departament de Ciències Farmacèutiques de la Facultat de Farmàcia de la Universitat del Sud de Califòrnia. En 2005 va fundar AROMICS,empresa de biotecnologia dedicada a la investigació i el desenvolupament de noves teràpies i mètodes de diagnòstic per al càncer i les malalties infeccioses.

El debat serà moderat per la periodista, Lorena Farràs de La Vanguardia.

Video de la jornada

dilluns , 9 de març de 2020  
  dilluns, de 18:30 a 20:00 h.
  Espai del bar del CAATEEB