27/09/2021
Institucionals  

 REhabilita 2021 

CAATEEB - Barcelona 
Rehabilita té lloc anualment a la tardor i el seu objectiu és fer de la rehabilitació i el manteniment un nou sector d’activitat adreçat a la millora de l’entorn urbà i de la qualitat de vida de tots els ciutadans. Es tracta d’una setmana de jornades i activitats diverses adreçades a professionals, als agents del sector i a les diferents administracions. 
 

Rehabilitar no consisteix només en mantenir i conservar adequadament el nostre teixit urbà i arquitectònic, sinó que permet millorar l’eficiència i la qualitat de vida dels ciutadans i regenerar la imatge, la convivència i la cohesió social dels barris, de pobles i ciutats, facilitant la generació de llocs de treball de proximitat i l’accés a un habitatge digne, els grans reptes que té el nostre país per als propers anys.

 

A continuació et detallem el PROGRAMA

Activitats per a professionals: Conferències tècniques, tallers, visites i molt més: 

Els professionals trobaran en l'edició del REhabilita 2021 activitats diverses orientades a promoure i impulsar la rehabilitació

1. Jornada Onada de Rehabilitació "Next Generation": Una jornada professional que abordarà les oportunitats per a la rehabilitació que s’obren gràcies als fons Next Generation. Amb la intervenció de les diferents administracions públiques, tant les catalanes com l’estatal, que exposaran la seva estratègia per a la implantació de les polítiques de recuperació, transformació i resiliència. I amb exemples de pràctiques de referència en rehabilitació energètica i salut, presentades pels millors experts en la matèria. 

Per més informació i inscripció clica aquí 

2. BIM per a la rehabilitació energètica i digital twins: Una sessió tècnica sobre BIM i rehabilitació, una sessió de 2 hores sobre la utilitat i l’impacte del BIM en la rehabilitació d’edificis

Per més informació i inscripció clica aquí

3. Workshops tècnics: Workshops tècnics de contingut pràctic, impartits per empreses especialitzades en diversos aspectes de la rehabilitació. 

Per més informació i inscripció clica aquí

4. Fira virtual d'empreses: Una fira virtual on participaran empreses i institucions vinculades amb la rehabilitació amb estands virtuals que exposaran solcions constructives relacionades amb la rehabilitació. 

Per més informació clica aquí

5. Visites d'obra: I visites a obres de rehabilitació, guiades i presentades pels seus tècnics principals, per conèixer els criteris tècnics i tecnològics de la rehabilitació efectuada en cada cas.

Per més informació clica aquí

 

 

Activitats per a la ciutadania: Activitats obertes a tothom

Els ingredients del REhabilita 2021 inclouen un programa de TV d’entreteniment i divulgació produït per El Terrat i que s’emetrà per Youtube, una exposició interactiva i itinerant per tot Catalunya, sessions de divulgació a diferents barris de Barcelona i un programa complet d’activitats pedagògiques relacionades amb la rehabilitació per a escoles de tot Catalunya.

1. Missió REhabilita, el programa: Un programa televisiu sobre els beneficis individuals i col·lectius de la rehabilitació. Presentat per Cristina Puig i amb la intervenció d’algunes cares famoses com ara Francesc Mauri, Lídia Heredia, i Tian Riba, que ens explicaran els beneficis concrets d’intervencions realitzades en diversos edificis i espais. Amb continguts diversos (entrevistes, debats, connexions per VC i vídeos entre altres formats interactius), presentats d’una manera amena i divulgativa. Amb testimonis de persones del carrer que comentaran les accions de rehabilitació́ que s’han dut a terme als seus barris.

Per més informació clica aquí

2. Tallers a les escoles: Un programa d’activitats pedagògiques dedicat a treballar amb les escoles els conceptes clau de la rehabilitació. Durant tot un dia, l’alumnat de cinc escoles de Catalunya, treballaran per apropar entendre i aplicar conceptes sobre rehabilitació d’edificis i el seu impacte en la relació amb el medi.

Per més informació clica aquí

3. Visita a barris: Un vehicle elèctric de REhabilita es desplaça per diferents espais de la ciutat per a oferir sessions informatives sobre subvencions i ajuts a la rehabilitació i fer pedagogia sobre els beneficis particulars i col·lectius de rehabilitar.

Per més informació clica aquí

 

 

Motius per rehabilitar: Rehabilitar per millorar la qualitat de vida

Avui dia, encara hi ha una gran part de la ciutadania que desconeix els efectes de la rehabilitació en la millora de la seva qualitat de vida.

La rehabilitació és una “idea” molt més gran del que la majoria sabem. Volem aconseguir que aquesta idea arribi, s’entengui i cali en la vida de les persones que ja tenen sensibilitat i preocupació “per fer un món millor”. Que el ciutadà en conegui els beneficis de salut i confort, d’eficiència energètica, estalvi, sostenibilitat i accessibilitat. I que sàpiga també que, apostant per la rehabilitació, està contribuint a disminuir l’atur, a impulsar l’economia local, a donar suport a petites i mitjanes empreses, i a reduir l’impacte sobre el medi ambient en termes de consum d’energia, emissions de CO2, biodiversitat, etc.

La rehabilitació té molts beneficis particulars que fan que impacti directament en la qualitat de vida de les persones:

  • és una inversió rendible perquè, a la llarga, estalvia consum i despesa energètica (de calefacció o aire condicionatper exemple)
  • millora la salut i el confort dels habitatges (resol problemes de salubritat provocats per deficiències en ventilació, llum natural o clima inadequat, entre d’altres.)
  • millora l’accessibilitat a l’habitatge (incorporació d’ascensor, eliminació de barreres arquitectòniques…) i amb això contribueix també a la integració social dels col·lectius més vulnerables.

La rehabilitació té molts beneficis col·lectius que milloren la nostra vida com a ciutadans:

  • millora del paisatge urbà
  • reducció de les emissions de CO2 i del consum de recursos naturals
  • revitalització de barris i ciutats, etc.

La Lídia Heredia, en Tian Riba i en Francesc Mauri ens conviden a descobrir tots aquests beneficis al MISSIÓ REHABILITA

 

 

 

dilluns , 27 de setembre de 2021  
  Consultar Programació - Segons activitat
  Consultar Programació - Segons activitat
Gratuït