10/05/2022
Pràctica professional  

 ESPAI EMPRESA: Master Builders Solutions.Rehabilitació, millora parc residencial 

CAATEEB - Barcelona 
Rehabilitació i millora del parc residencial edificat 
 

En aquesta jornada es plantejaran actuacions per a la rehabilitació i millora del parc edificatori que consta amb 9,7 milions d'habitatges, amb la finalitat de millorar la sostenibilitat d'aquests edificis al mateix temps que s'afavoreixen actuacions integrals que contribueixin a millorar la qualitat, l'estat de conservació i l'accessibilitat. Amb propostes per a incloure en el llibre de manteniment de l'edifici.

Actualment es rehabiliten una mitjana de 30.000 habitatges i el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC) 2021-2030 s'ha posat com a objectiu incrementar aquesta xifra fins a aproximar-se a la xifra de 300.000 rehabilitacions d'habitatge a l'any.

Des de Master Builders Solutions plantejarem actuacions per a ajudar a aconseguir el repte proposat, que es desenvoluparan durant la jornada i aniran encaminades a la millora de la conservació, la sostenibilitat, i la durabilitat dels treballs realitzats i així col·laborar en la renovació sostenible del parc edificat.

De les diferents parts dels edificis ens centrarem en les cobertes, les façanes i la millora de l'accessibilitat, tal com s'amplia en els següents paràgrafs.

La radiació solar que arriba a les cobertes i/ terrats comunitaris, incrementa el consum energètic dels edificis, fent-los menys sostenibles, per la qual cosa plantejarem propostes d'actuació que ens ajudaran a millorar la seva eficiència energètica que es veurà reflectida en un estalvi d'energia per a la climatització

L'enfosquiment de les façanes juntament amb l'absorció d'aigua i/o brutícia, és una prova de l'envelliment d'aquestes. Estudiarem possibles accions per a millorar el seu estat i presentació i millorar a l'ambient interior dels edificis.

Cal destacar que més del 75% dels edificis residencials no són accessibles, i del total d'edificis residencials que tenen 4 plantes o més, al voltant d'un 40% no disposa d'ascensor. I a conseqüència d'això, s'aprofiten els treballs de rehabilitació per a plantejar milloressis en l'accessibilitat, mitjançant la retirada d'escales en entrades, així com en la instal·lació d'ascensors. La instal·lació d'ascensors en molts casos precisa d'un reforç estructural. De la mateixa manera l'ampliació d'espais retirant murs de càrrega, que també pot ser objecte de reforç, per la qual cosa veurem alguns exemples de reforços amb fibra de carboni.

Després de l'exposició s'obrirà el torn de preguntes on podrem compartir dubtes i experiències.

Ponent de la sessió  Eva Barbas Martínez ( Responsable Tècnica i d´Especificació de Zona Est - Master Builders Solutions España,S.L.U)

Vídeo de la jornada

Documentació de la jornada​​​​​

Amb el suport de:

dimarts , 10 de maig de 2022  
  de 16:30 a 18:00 hores
  Sala Actes CAATEEB
Gratuït