22/09/2020
Pràctica professional  

 Quines solucions tenim per fer els habitatges més accessibles? 

CAATEEB - Barcelona 
Un periodista i tres professionals parlen sobre la realitat de la relació de la salut i l’habitatge, des de les diverses perspectives i factors que les generen. Un debat per incidir en la consciència dels ciutadans i la nostra responsabilitat com a actors de les principals problemàtiques de compromís amb les persones, el medi ambient i el planeta. 
 

DIÀLEGS CONSTRUCCIÓ . Cada vegada és més habitual la tendència de les persones a cuidar el seu benestar i actuar d'una manera respectuosa amb el medi ambient, consumint de forma més assídua, serveis i productes naturals i ecològics; noves necessitats d'una societat preocupada per la salut integral.

Els arquitectes tècnics tenen un paper important en les decisions a l’obra que més tard repercutiran de manera directa als usuaris dels habitatges. Per tractar els diferents temes i poder comprendre com i quins són els elements  que tant els tècnics com la nostra societat han de conèixer per fer habitables i saludables els habitatges, posem en marxa diàlegs construcció. Per debatre amb especialistes de diverses branques tècniques i científiques tots aquest aspectes que afecten directament i per diverses raons als habitatges i als seus habitants.

Vídeo de l'activitat

Ponents de l'activitat

Jordi Artiga i Pascual

Enginyer tècnic químic. Màster en qualitat a la industria i Màster en plàstics per l’UPC, Postgrau de tècniques d’enginyeria de producte per l’ICT. Professor i coordinador del postgrau on line de legalització d'activitats entre d’altres temes. Professional en exercici lliure en els camps d’activitats, incendis, APQ, sonometries, obres, etc. Enginyer tècnic municipal a Castellbisbal Secretari del Col·legi d'enginyers tècnics de Barcelona /ENGINYERS BCN Expert en el Comitè de certificació professional de persones PRO (Acreditat per ENAC) en legalització d'activitats Vicepresident de l’Associació de Tècnics Municipals de Catalunya i membre de junta de l’APTCC (Tècnics de Protecció Civil) Membre de comissions com la TAAC (Taula d'accessibilitat d'activitats a Catalunya) i de la FUE (Finestreta Única Empresarial) de la Generalitat (AOC-OGE) President del Consell Assessor per la facilitació de l’activitat econòmica.

Xavier Garcia-Milà Lloveras

Arquitecte. Professional liberal amb especial incidència en el disseny d’equipaments socials per a les persones grans i persones amb discapacitat i en la redacció de plans d’accessibilitat, a través de l’estudi “Arquitectura i Accessibilitat slpu” (aia). Membre del “Consell per a la Promoció de l’Accessibilitat” de la Generalitat de Catalunya i consultor d’Institucions vinculades als Serveis Socials i a l’accessibilitat. Patró de la Fundació Salas per un habitatge accessible. Premi IMSERSO d’accessibilitat (any 1984) i ONCE Catalunya (2001). Professor en diversos cursos i màsters d’accessibilitat i gerontologia de la UB, UPC, UAB, UIC i del “Curso Básico de Accesibilidad” del Real Patronato sobre Discapacidad. Autor i col·laborador en diverses publicacions sobre accessibilitat i gerontologia.

Jordi Oliva i Prim

Arquitecte. Responsable tècnic d'accessibilitat. Àrea de Promoció de l'Accessibilitat i de Supressió de Barreres. Direcció General d’Igualtat. Generalitat de Catalunya. Representant de la Generalitat en els grups de treball de la normativa bàsica estatal en matèria d’accessibilitat. Membre del Consell de Mobilitat de l’AMB. Membre de la TAAC (Taula d'accessibilitat d'activitats a Catalunya). Professor en el postgrau en accessibilitat i disseny universal de la UIC. Autor i col·laborador en diverses publicacions sobre accessibilitat.

La sessió serà conduïda pel periodista Jaume Moreno d'IPcomunicación.

La darrera sessió de Diàlegs construcció de 2020 tindrà lloc al desembre.

dimarts , 22 de setembre de 2020  
  Dimarts de 18:00 a 19:30h
  vídeo conferència
Gratuït