03/06/2022
Pràctica professional  

 Taller d'estucs de calç esgrafiats o en calent per a tècnics 

Delegació del Maresme – Mataró 
La Delegació del Maresme conjuntament amb la Fundació Iluro, organitzen el proper divendres 3 de junye, un taller d'estucs a la Casa Coll i Regàs de Mataró, per donar a conèixer als tècnics els diferents tipus d'estucs, materials i tècniques. 
 

La Delegació del Maresme realitzarà un "Taller d'estucs de calç esgrafiats o en calent per a tècnics" a la Casa Coll i Regàs de Mataró.

El taller es farà en col.laboració amb la Fundació Iluro, propietària de la casa, i amb Oriol Garcia Alcocer d'estucs Garcia com a ponent. L'Oriol va ser l'encarregat de fer la rehabilitació de la façana de la Casa Coll i Regàs.

L'activitat consistirà en una primera part teòrica, on l'Oriol explicarà els diferents materials, què són la calç, el marbre i els pigments, les seves composicions i masses, les eines per treballar els estucs; les bases per fer diferents estucs, estuc esgrafiat i estuc planxat; una mica d'història d'on venen i com es feien, com es tracten i com es conserven... La segona part consistirà en una part pràctica, on l'Oriol farà in situ un estuc esgrafiat i un estuc planxat, i on els tècnics podran practicar com es feia el tall de l'esgrafiat cadascú amb la seva pròpia mostra que es podran emportar.

divendres , 3 de juny de 2022  
  De 10h a 13h
  Casa Coll i Regàs. C/ Argentona, 55 - Mataró
Gratuït per a col·legiats i 30€ per a no col·legiats