28/05/2022
Lúdico-esportives  

 Tast de vins 

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès 
A la delegació de l'Alt Penedès- Garraf organitzem un tast de vins a la Finca Giró del Gorner. 
 

Durant anys la finca va ser lloc de pas. Era habitual que les diligències fessin una parada per refrescar els cavalls i descansar els viatgers. Aquest sentiment d’acollida ha perdurat durant els anys fins al dia d’avui.

Fins el segle XIX la producció agrícola de la finca era de cereals, oliveres, fruiters i vinyes. Entre els anys 1887 a 1896 el besavi de l’actual viticultor, Antonio Giró i Lloret, va haver de fer front a la fil·loxera (plaga que va venir de les vinyes de França) la qual arrasà totes les vinyes del sud d’Europa i la finca no va ser una excepció. Antonio Giró i Lloret no es va deixar vèncer i replantà tots els ceps malmesos per seguir elaborant vins. Només per la fil·loxera (1887-1896) i per la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) es va interrompre l’elaboració de vins.

Antonio Giró i Lloret, va donar en herència la finca a Antonio Giró i Fou, pare del Gabriel Giró i Nadal, l’actual viticultor. La seva inesperada mort l’abril del 1971, sense testament presagiava la fi de la finca. El Gabriel  amb el seu esperit emprenedor va decidir transformar la Finca Giró del Gorner en una finca exclusivament dedicada al cultiu de les vinyes.

La finca té 48 hectàrees de vinya, dividides en 29 parcel·les totes elles amb noms propis: l’Aspisi, el Secalló, Cireres, Romanina, la Serdalla, etc. Algunes d’elles de més de 50 anys on predominen les varietats típiques del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Tot i que també hem plantat varietats foranes que s’han adaptat molt bé al nostre terroir, com Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir i Chardonnay.

Els tast consistirà en tres vins i tres tapes per acompanyar, dirigit per Marta Giró i Via, qui després de treballar durant més de 10 anys en diferents empreses, i viure en diferents països, torna a l’empresa familiar per responsabilitzar-se de la part comercial.

El pagament de la visita es farà allà mateix.

dissabte , 28 de maig de 2022  
  A partir de les 11:30h
  Finca Giró del Gorner 08797 Puigdàlber
12€/persona