03/06/2022
Culturals  

 Visita Observatori Fabra Barcelona 

CAATEEB - Barcelona 
El CAATEEB t´ofereix participar a la visita de l´Observatori Fabra i gaudir d´unes meravelloses vistes de la ciutat de Barcelona. 
 

Visita guiada pel propi personal científic a l'interior de l'Observatori que us permetran conèixer de primera mà tot el patrimoni arquitectònic i científic de l'edifici. Rebreu explicacions de totes seccions actives: l'astronomia, la meteorologia i la sismologia. També us mostraran la sala modernista, el museu, la cúpula i el funcionament dels dos telescopis centenaris, la biblioteca, la terrassa panoràmica amb vistes espectaculars sobre la ciutat. Finalment, coneixereu la vida dels masovers que vivien a l'edifici a principis del segle XX.

Com s'arriba a l'observatori Fabra?

En transport públic:

Desde Pl. Catalunya: Agafeu els Ferrocarrils de la Generalitat, qualsevol de les línies que van a Sabadell o Terrassa (S1 i S2). Aquests trens tenen parada a Peu del funicular (és una estació curta així que vigileu de no agafar el primer vagó del tren que es queda al túnel en aquesta estació!). Des d'aquesta estació preneu el funicular de Vallvidrera fins dalt de tot (Vallvidrera superior). Un cop dalt podeu seguir a peu la carretera que va de Vallvidrera al Tibidabo fins el trencall de l'observatori (20-25 minuts a peu amb molt bones vistes sobre la ciutat pel voral protegit per vianants de la carretera), o podeu agafar el bus de barri nº111, que surt davant mateix de l'estació del funicular i va al Parc d'Atraccions. La parada que heu de demanar l'stop és la del camí de l'observatori Fabra. Cliqueu aquí per veure l'horari de pas del bus per la parada del funicular de Vallvidrera.

Amb vehicle propi:

Des de la Ronda de dalt (B20) sentit Llobregat agafeu la sortida 5; des del sentit Besòs agafeu la sortida 6 i en tots dos casos seguiu les indicacions per enllaçar amb la carretera de l'Arrabassada (BP 1417) direcció Tibidabo-St. Cugat. Un cop dalt de tot agafeu el desviament a mà esquerra que indica Tibidabo-Vallvidrera (per la BV1418). Un mica més endavant apareix un segon trencant a mà dreta per anar al Tibidabo que no heu d'agafar. Continueu recte cap a Vallvidrera. Just després de passar per sota del pont del funicular, us apareix indicat a mà esquerra el camí particular que baixa cap a l'Observatori (punt quilomètric 1.7 de la BV1418). Al mateix Observatori hi ha un pàrquing per a uns 20 vehicles.

divendres , 3 de juny de 2022  
  de 11 a 13 hores
  Camí de l'observatori, s/n 08035 Barcelona
Gratuït per col·legiats / 7€ per a no col·legiats