02/09/2022
Lúdico-esportives  

 Visita a l'Observatori Astronòmic del Parc del Garraf 

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès 
Un any més organitzem aquesta interessant visita: Observació del cel de l'estiu amb la Lluna i Saturn. 
 

L’equip inicial de l'Observatori (OAG) es va instal·lar l'any 1997 a l’edifici de Can Tòfol, un antic magatzem agrícola, al costat de la Masia de Can Grau (Olivella). Des d’aquest indret es gaudeixen de les fantàstiques vistes que des del massís del Garraf s'estenen cap a la mar Mediterrània i fins a les muntanyes del Montsià.

De nit, la foscor d’aquesta part interior del parc permet apreciar clarament la Via Làctia a ull nu. Segurament es tracta d’un dels punts més foscos dins l’entorn immediat de la gran conurbació de Barcelona.

Actualment, a la planta baixa de l'observatori hi ha un planetari digital i a la cúpula es disposa d’un telescopi Schmidt-Cassegrain de 280mm d'obertura.

Davant de l'observatori i durant el sopar (cadascú es portarà la seva carmanyola) podreu contemplar la posta de Sol, observar els fenòmens atmosfèrics que se'n deriven.

Després de sopar, assistireu a una sessió de Planetari que servirà per a orientar-nos i situar-nos en el cel de l'estiu, amb les estrelles i les constel·lacions visibles a ull nu.

Seguidament pujareu a la cúpula per a observar amb el telescopi la Lluna i Saturn. Acabarem amb la observació a ull nu de les estrelles i constel·lacions més brillants, amb l'ajuda d'un punter làser i una carta celeste.

Per arribar:
Des de Vilafranca es venir per Sant Pere Molanta: https://goo.gl/maps/sjaYJiGZGNHaFens6
Des de Vilanova, el millor camí és per Sant Pere de Ribes - Olivella: https://goo.gl/maps/DG9RqsECMueX5txP8
Podreu aparcar en un ampli aparcament que queda al darrere de l'observatori.

divendres , 2 de setembre de 2022  
  De 19:45 a 22:30h.
  Camí d'Olivella a Plana Novella, km 3,5 08810 Olivella
Col·legiats, un acompanyant i nens: 5€/persona No col·legiats: 15€/persona