30/04/2021
Culturals  

 Visita al Clos Arqueològic de Torre Llauder 

Delegació del Maresme – Mataró 
La Delegació del Maresme organitza una visita guiada al jaciment arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder de Mataró. 
 

Clos arqueològic de Torre Llauder

Els romans varen ser grans constructors i grans innovadors en el camp de l'arquitectura, amb una capacitat organitzativa tal que els portava a una planificació prèvia similar a la de qualsevol project manager actual. És per això que us volem convidar a una visita guiada pel jaciment arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder de la mà de Quim García, Arqueòleg Municipal de l'Ajuntament de Mataró. 

Durant la visita, d’aproximadament una durada de 3/4 d’hora a una hora, podrem contemplar les restes d’una luxosa residència de la família propietària d’una explotació agrícola que basava la seva prosperitat bàsicament en la viticultura.

La mansió fou construïda durant la segona meitat de segle I dC i perdurà fins el segle IV dC. Conserva totes les dependències d’una típica casa romana benestant imperial: atri (pati interior), triclinis (menjadors), tablini (despatx del propietari), peristils (jardins), banys, etc, pavimentada amb mosaics. Durant les excavacions s’han trobat materials que ens documenten una decoració sumptuosa i luxosa, pròpia d’un poderós i ric propietari de la classe social més alta de la província Hispania Tarraconensis.

El jaciment arqueològic fou descobert l’any 1961 i des de llavors s’ha excavat de forma continuada. Les restes arqueològiques es van restaurar a inicis dels anys 80 i des de llavors és una dependència oberta al públic, depenent del Museu de Mataró. Està catalogada com a Bé cultural d’interès nacional.

Visita guiada per Quim García, Arqueòleg Municipal de l'Ajuntament de Mataró.

divendres , 30 d' abril de 2021  
  Divendres 30 d'abril a les 11.30h
  Av. de Lluís Companys, s/n de Mataró
Gratuït