26 de març de 2019
dimarts, d'11 a 13:30h
Roca Barcelona Gallery (Joan Güell, 211-213, Barcelona)
gratuït
 
EUROPEAN BIM SUMMIT DAY

 BIM per FM/Facility Management. On BIM aporta beneficis directes

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona
El CAATEEB organitza el darrer EBSDay previ a la nova edició de l'European BIM Summit 2019 sobre els beneficis que aporta BIM en el camp del Facility Management.

La gestió del manteniment, tan sigui d'edificis i infraestructures públiques com privades, en l'àmbit anglosaxó s'ha convertit en un aspecte clau del cicle d'una construcció.
A la cultura llatina, el manteniment necessita d'un camí important per entendre que existeixen uns requeriments dels propietaris o gestors potser més importants que els espacials i que van a condicionar més temps dedicat a la fase de planificació, projecte o construcció.


Patrick MacLeamy, qui va rebre el premi EBS a la passada edició, deixava clar en el seu discurs, quan el va recollir, que la fase de manteniment i operació era la destinatària de tots els esforços que es realitzaven durant el projecte i construcció - afegia a més que havíem de començar a pensar en “l'assemblatge" més que en la "construcció" per facilitar aquest manteniment-. El concepte BIM-BAM-BOM que va definir MacLeamy amb la seva gràfica era eloqüent.


Entomar aquesta darrera fase del cicle d'una promoció immobiliària -entesa com el procés per obtenir, un hotel, un hospital, unes oficines o uns habitatges de lloguer- és l'objectiu d'aquesta sessió, l'últim EBS Day abans de la realització de l'European BIM Summit en la seva cinquena edició els dies 11 i 12 d'abril.

Programa

 10:30h

Recepció assistents

 11:00h

Què és l'EBS19 concepte, programa i novetats de la 5a edició. Presentació

Jordi Gosalves. President del CAATEEB

Fernando Blanco. Presidente de BuildingSMART Spain
Ignasi Pérez-Arnal. Socio fundador de BIM Academy y director de contenidos EBS 19

11:30h

Ús del BIM en 7D (O&M), quan l'apliquem al facility management

Alexandre Santacana. Associació Catalana de Facility Management

12:00h

Análisis para la implantación de BIM en edificios corporativos

Joan Serra. Building Services Responsible a Puig

12:30hBIM des de la visió de l'Asset i del Facility Management. "La oportunitat que no podem perdre" Un avançament sobre la guía BIM per a FM de la Comissió esBIM

F. Javier Montesinos. Vicepresident de la buildingSMART del grup BIM per a propietaris i gestors. Director de CREA Soluciones Inteligentes

13:00h

Col·loqui i taula rodona

Moderada per Ignasi Perez Arnal. Director de continguts de l'EBS19

13:30hFinal de la jornada

 

 

Video de la jornada

Organitza:

         

 

        

Main partner: