Dijous, 16 de novembre de 2017 
de 15 a 17h 
Seu de Manresa, Baixada de la Seu, 1 - Manresa 
Gratuït (places limitades) 
19/10/2017 
Visita Tècnica 

 Cobertes de la Seu de Manresa 

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia - Manresa 
La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia organitza una visita tècnica a les cobertes de la Seu de Manresa, que serà conduida per l'arquitecte tècnic i arquitecte responsables de les obres de restauració i conservació.
 

La Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa (la Seu) és un dels exemples més representatius del gòtic català, símbol i icona de la capital del Bages. Situada al cim del Puigcardener, contempla la ciutat a la seva falda des de la riba esquerra del riu Cardener, al fons del balç.  

La Seu és el principal referent històric, identitari i espiritual per als manresans. Els privilegis concedits pel Papa Lleó XIII el 1886 van convertir el temple en basílica.

 

Com tots els conjunts immobles patrimonials d'àmbit urbà, la Seu té diferents problemàtiques que causen el seu deteriorament constant, la contaminació, les aus i el clima són alguns d'ells. Al ser una construcció de grans dimensions i tenint en compte l'escassetat de mitjans, fa que es deteriori a un ritme més ràpid que la seva constant restauració.

Des de l'any 1974 i gràcies a la creació de l'"Associació Amics de la Seu" s'han promogut diverses obres de restauració en compliment de la seva misió fundacional per vetllar per la conservació de la col·legiata basílica. Alguns exemples són el claustre, la sala gòtica, els vitralls, l'escala de cargol i la coberta, entre d'altres. En l'actualitat s'està treballant en la consolidació dels terrats interiors i es vol continuar amb l'execució del projecte d'il·luminació interior.

 

En aquesta visita tècnica per les cobertes de la Seu, ens acompanyaran en Jaume Soldevila Ribera (arquitecte tècnic) i en Jaume Soldevila Segura (arquitecte)  que ens faran un resum de les actuacions de restauració en la història del monument, alhora que passejarem, visitarem i gaudirem de la seva grandesa.