13/05/2010
De 18 a 20h
Sala d'actes de la Delegació de Maresme
Gratuït
15/4/2010
Sessió cultural

 Guastavino entre Barcelona i Nova York

Delegació del Maresme - Mataró
La delegació del Maresme organitza pel proper 13 de maig, una sessió cultural sobre Guastavino i sobre la presentació de la Biennal Guastavino
 

Rafael Guastavino i Moreno —1842-1908— és un dels arquitectes més interessants de la nostra cultura arquitectònica de finals del XIX i principis del XX. En plena Renaixença viatja als EEUU, on exporta sistemes constructius que utilitzen la volta catalana. Al teatre de la Massa de Vilassar de Dalt Guastavino construeix la seva primera cúpula en un projecte unitari que és un referent cabdal en la seva obra. L'experiència d'aquesta cúpula de 17,5 metres de diàmetre li va servir per construir posteriorment les seves primeres cúpules a Nova York. Al final de la seva vida, l'arquitecte havia construit amb el seu propi sistema 360 edificis a Nova York, un centenar a Boston, a més d'edificis a Baltimore, Washington DC o Filadèlfia.

 

La Biennal Guastavino és un concurs internacional d'arquitectura obert a estudiants d'arreu del món que busca premiar els millors treballs d'investigació sobre les voltes de maó de pla, tècnica de la qual va ser pioner Rafael Guastavino. El guanyador, que es donarà a conèixer el setembre de 2010, en el marc de la celebració a EEUU de l'any Guastavino, rebrà 3000 euros, un viatge a Catalunya per llegir la seva tesi al Teatre La Massa i la publicació de la seva obra.

  

La presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas i l’arquitecte Agàpit Borràs.

En línea, per telèfon al 93 798 34 42 o bé per correu electrònic: caatmaresme@apabcn.cat