Dilluns, 25 de setembre de 2017 
A partir de les 19h. 
Plaça del Penedès, 3r 4a, Vilafranca del Penedès 
Gratuït 
07/09/2017 
FESTA 

 La Creu de Sant Jordi a la Delegació 

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès 
Com ja sabeu, el CAATEEB ha estat distingit aquest any 2017 amb la Creu de Sant Jordi,  per això, el proper dia 25 de setembre us proposem reunir-nos a la Delegació per a celebrar, amb un acte institucional i una petita festa, la distinció atorgada.
 

El CAATEEB ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi per "la seva contribució a la representació i ordenació de l'exercici de la professió d'aparellador, arquitecte tècnic i enginyer d'edificació per tal d'aconseguir la seva promoció tècnica, social i econòmica i també projectar la seva funció social. També, per ser un referent en l'àmbit de l'edificació, impulsant entre d'altres aspectes: la qualitat, la tecnologia i la innovació en els mètodes constructius", segons ha acordat el govern de la Generalitat de Catalunya.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o institució per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear l'any 1981 amb la finalitat de reconèixer persones físiques o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya.
 
Iniciarem l'acte amb un discurs de benvinguda del president del Col·legi, Jordi Gosalves.
 
A continuació podrem gaudir d'una conferència a càrrec del biòleg i escriptor vilafranquí Jaume Baltà Moner, que presentarà el primer volum de “Ciència i Tecnologia al Penedès. Passat, Present i Futur. Vol. I, Alt Penedès“, treball que aplega, per primer cop, les biografies professionals i les publicacions realitzades per trenta-un-científics alt penedesencs, des del segle XVIII fins al segle XXI. El llibre aporta un nou element identitari al Penedès, oblidat fins ara: el dels científics i tècnics del Penedès que, amb les seves aportacions, han permès que aquest territori sigui allò que es avui dia. A través d’aquest volum es pot descobrir, per exemple, que a finals del segle XVIII la cirurgia tenia ADN penedesenc. Josep Queraltó, fill de Sant Martí Sarroca, n’és un exemple. El llibre vol ser també una font d’inspiració per a les noves generacions de científics i tècnics penedesencs als quals els personatges que hi apareixen van obrir camí.
 
En finalitzar compartirem un pica-pica i ens podrem fotografiar amb la Creu de Sant Jordi.
 
Ponent: 
Jaume Baltà
es defineix com una persona enamorada de la cultura i el saber. Llicenciat en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d’altres titulacions acadèmiques, va estudiar Biblioteconomia i documentació i Fiscalitat. Ha desenvolupat la seva activitat laboral en diferents àmbits, des de la docència en ciències biològiques a la comunicació i el màrqueting en l’àmbit empresarial i finalment com a freelance, la qual cosa li ha permès desenvolupar-se en diferents terrenys i evolucionar adaptant-se a nous reptes. L’any 2014 es dóna a conèixer com escriptor a la seva terra natal, el Penedès, amb el seu primer llibre “El metge Fèlix Janer i Bertran i la Catalunya del segle XIX” guanyador del primer premi atorgat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Des d’aleshores no ha cessat la seva activitat editorial.