Divendres, 7 d'octubre de 2016
D'11:00h a 13:00h
C/ Rec, 19 de Granollers
Gratuït
22/7/2016
Setmana de la Rehabilitació - Visita Tècnica

 Rehabilitació de Can Jonch a Granollers

Delegació del Vallès Oriental - Granollers
La Delegació del Vallès Oriental ha programat pel proper divendres 7 d'octubre, una conferència i visita a l'edifici de Can Jonch, emmarcat dins de la Setmana de la Rehabilitació.
Autor:ca:user:amadalvarez

Situada al número 19 del carrer del Rec de Granollers, al centre de la ciutat, la Casa Adela Rocaverda de Furnó, popularment coneguda com a Can Jonch, és un habitatge unifamiliar aïllat bastit el 1914 en l'etapa modernista i noucentista d'Eduard Balcells. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb coberta de dos vessants de tipus basilical d'on sobresurt una torre mirador coronada per una reixa de ferro. La façana és plana, de composició simètrica, amb les línies d'imposta que reforcen l'horitzontalitat del conjunt.


L’edifici es va rehabilitar per tal de realitzar un canvi d’ús de la que havia estat la casa del conservador del Museu de Granollers, Antoni Jonch, a equipaments municipals, adjudicant-se la redacció del projecte a l’arquitecta Anna Rovira i Vergés. D’aquesta manera, el 24 de maig de 2008, coincidint amb el 70è aniversari del bombardeig de Granollers del 31 de maig de 1938, s’inaugurava el Centre de Cultura per la Pau.


En aquesta rehabilitació es van tenir en compte criteris de sostenibilitat, adoptant per exemple, l’energia geotèrmica o recuperant el pou de la casa, que es destina al reg i a l'abastiment de les cisternes dels banys, i per la calefacció i refrigeració.

 

Programa:

11:00h Conferència

  • Exposició i explicació del projecte de rehabilitació i canvi d'ús.
  • Solucions de caràcter sostenible durant la rehabilitació.

12:00h Visita guiada a l'edifici

 

Ponent:

Anna Rovira i Vergès, projectista i directora de l'obra de rehabilitació de Can Jonch