Dimarts, 16 d'octubre de 2018
De 10h a 12h
Plaça del Rei, 15 - Igualada
Gratuït
8/10/2018
Visita Tècnica

 Rehabilitació Edifici antiga Teneria: arxiu municipal i escola d'idiomes

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia - Manresa
La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia, dins la setmana Rehabilita, va organitzar una visita tècnica a l'edifici de l'antiga Teneria a Igualada, que va ser conduïda per l'arquitecte projectista i director d'obra  de la rehabilitació.

L'escola va ser fundada l'any 1958 amb el nom d' Escuela Sindical Superior de Tenería (Escola Sindical Superior d'Adoberia), amb l'objectiu de donar servei a les múltiples empreses adoberes de la ciutat. L'Escola d'Adoberia, única a Espanya i en el món de parla castellana, fou una iniciativa dels industrials adobers igualadins que invertiren uns 15 anys, des de 1942 fins al 1958 en la seva tramitació. L'ajuntament d'Igualada cedí el 1949 un cèntric solar, a la plaça del Rei, on entre 1950 i 1953 es construí el nou edifici de 3.200 metres quadrats en quatre plantes.

 

L'any 1970 el Ministeri d'Educació d'Espanya implantà els ensenyaments d'Enginyeria Tècnica en Química Industrial i el 1979 es va adscriure a la Universitat Politècnica de Catalunya.

L'any 2010 s'acordà la signatura d'un conveni per trasllat de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada des de la seva ubicació de la Plaça del Rei d'Igualada, cap a un nou emplaçament situat al Pla de la Massa en terrenys de l'Ajuntament d'Igualada cedits a la Generalitat.

 

En l'actualitat l'antiga Teneria està en rehabilitació i es transformarà en un edifici de dos usos completament separats: un serà l'arxiu municipal i l'altre l'escola d'idiomes.

En aquesta visita tècnica a l'edifici de l'antiga Teneria, ens va acompanyar l'arquitecte projectista i director de l'obra, Sr. Carles Crespo, que ens va fer una explicació de la rehabilitació de l'edifici.

 

El elemento web ha sobrepasado el tiempo de espera.