Dissabte, 14 d'abril de 2018 
de 9:45h a 12h 
Bodega Abadal - Masia Roqueta, s/n - Santa Maria d'Horta d'Avinyó 
18€ per persona. Menors de 12 anys gratuït 
28/02/2018 
Activitat en família 

 Ruta a les barraques de vinya 

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia - Manresa 
La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia organitza una visita guiada per les barraques de vinya de la Bodega Abadal, que culminarà amb un esmorzar i una degustació de vi al celler.
 

Història de la Masia Roqueta

Documentada des de l'any 1199, la Masia Roqueta està situada en mig de boscos, des de sempre ha cultivat i elaborat ininterrompudament el fruit de les seves vinyes, com activitat prioritària de la seva agricultura, com també els cultius tradicionals de la zona.

 

Ruta a les barraques de vinya

Les barraques de vinya són unes construccions de pedra seca, testimoni d'una forma de vida tradicional dels viticultors. Les més antigues daten de 300 anys enrere i, les més modernes, de mitjans segle XIX.

 

La visita consisteix en un recorregut a la propietat pel conjunt de barraques de vinya, patrimoni cultural de la comarca del Bages. En el transcurs de la ruta, ens aproximarem a la història de la viticultura al Bages i podrem gaudir d'un paisatge de vinya i bosc en un entorn únic, a més, descobrirem 8 singulars barraques de vinya de les 40 que hi ha en tot el celler. En finalitzar la passejada, es culmina la visita amb un esmorzar i  una degustació de vi al celler. El recorregut és d'aproximadament 3km i l'activitat durarà uns 90 minuts (ruta, esmorzar i degustació). Tot i que la dificultat es baixa, es recomana dur calçat còmode.

 

Plànol de situació