Dissabte, 14 d'abril de 2018
de 9:45h a 12h
Bodega Abadal - Masia Roqueta, s/n - Santa Maria d'Horta d'Avinyó
18€ per persona. Menors de 12 anys gratuït
28/2/2018
Activitat en família

 Ruta a les barraques de vinya

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia - Manresa
La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia va organitzar una visita guiada per les barraques de vinya de la Bodega Abadal, que en acabar, tots els assistents van gaudir d'un esmorzar i una degustació de vi al celler.

Història de la Masia Roqueta

Documentada des de l'any 1199, la Masia Roqueta està situada en mig de boscos, des de sempre ha cultivat i elaborat ininterrompudament el fruit de les seves vinyes, com activitat prioritària de la seva agricultura, com també els cultius tradicionals de la zona.

 

Ruta a les barraques de vinya

Les barraques de vinya són unes construccions de pedra seca, testimoni d'una forma de vida tradicional dels viticultors. Les més antigues daten de 300 anys enrere i, les més modernes, de mitjans segle XIX.

 

La visita va consistir en un recorregut a la propietat pel conjunt de barraques de vinya, patrimoni cultural de la comarca del Bages. En el transcurs de la ruta, ens vam aproximar a la història de la viticultura al Bages i vam poder gaudir d'un paisatge de vinya i bosc en un entorn únic, a més, vam descobrir 8 singulars barraques de vinya de les 40 que hi ha en tot el celler. En finalitzar la visita, tots els assistents vam gaudir d'un esmorzar i  una degustació de vi al celler. El recorregut va ser aproximadament de 3km i l'activitat va durar uns 90 minuts (ruta, esmorzar i degustació).

 

Plànol de situació

 

El elemento web ha sobrepasado el tiempo de espera.