Divendres, 15 de juny de 2018
21:30h
Restaurant Somiatruites (C/ del Sol, 19 - Igualada)
25€
29/5/2018
Sopar 2018

 Sopar de Col·legiats del Bages, Berguedà i Anoia

Delegació del Bages - Berguedà - Anoia - Manresa
La Delegació del Bages, Berguedà i Anoia va celebrar el sopar del col·legiat el passat 15 de juny, al Barri del Rec d'Igualada.

El Rec

El Barri del Rec d'Igualada és un dels barris industrials més antics de Catalunya i l'únic conjunt patrimonial del segle XVIII que conserva encara l'activitat que el va fer nèixer fa més de tres segles: el curtit de pells.

Recórrer el Rec des d'una punta a l'altra és un passeig que ens endinsa a l'urbanisme preindustrial del segle XVIII i ens permet contemplar un bon nombre de velles adoberies, amb els seus contraforts, passeres, piques i comportes, un conjunt màgic on es mesclen naus abandonades i peces industrials noves però que manté el caràcter d'identitat d'una ciutat nascuda al voltant de la pell i conforma un espai únic en el món.

 

Somiatruites

El Somiatruites és un restaurant ubicat en una antiga adoberia a l'emblemàtic barri del Rec d'Igualada, reformada per l'arquitecte Xavier Andrés. La proposta gastronòmica és obra del xef David Andrés, format a la prestigiosa escola Hoffmann i actual cap de cuina del restaurant amb tres estrelles Michelin ABaC de Barcelona.

 El Somiatruites a més d'un projecte gastronòmic, és també arquitectònic, ja que aquesta antiga adoberia reformada per situar-hi el restaurant té un interior amb estètica industrial, amb les parets de pedra i totxo vist, mobles de disseny i retalls de cuir penjants al sostre, fent referència a l'historia de l'edifici.

 

Al capvespre ens vam trobar al museu comarcal de l'Anoia (C/ Joan Mercader, 1), on l'historiador Miquel Vila ens va fer una breu introducció a l'auditori i seguidament vem fer una passejada pel barri del Rec, visitant la fàbrica de Cal Granotes i l'adoberia La Bella, que va rebre un premi Catalunya Construcció l'any 2016.

En acabar, vam anar al restaurant Somiatruites (C/ del Sol, 19) per sopar, donar la benvinguda als nous col·legiats, fer homenatge als que fa 25 i 50 anys que es dediquen a la professió, entregar els premis Taronja i Llimona i sortejar regals que agraden a tothom.

Es va finalitzar la vetllada amb un espectacle on el món imaginari i el món real es confonien, amb la seva característica màgica còmica teatralitzada, el duet Set de Màgia ens convidaren a descobrir, d'una manera exageradament divertida, totes les cares de la màgia per fer-nos passar una molt bona estona.

 

El elemento web ha sobrepasado el tiempo de espera.