Del 24 de març al 22 d'abril de 2017 
Matins: de dimarts a divendres de 9 a 1 / Tardes: de dimarts i dimecres de 3 a 5, i dissabtes de 6 a 8 
Sala d'exposicions-CAATEEB Osona-Moianès 
Entrada lliure 
14/03/2017 
Exposició 

 Mostra basada en els sentits i la xocolata 

Delegació d'Osona-Moianès - Vic 
La Delegació d'Osona-Moianès del CAATEEB acull, del 24 de març al 22 d'abril, l'exposició de Teresa MO "Mostra basada en els sentits i la xocolata".
 

Teresa MO és dissenyadora-modista alta costura-sastre-estilista que va néixer a Vic, i ara viu a Vic i Barcelona.
L’amor de la seva vida, la vida, dins la vida, l’amor.
Defensora de la llibertat, dels drets humans, la cultura i les llengües en vies d’extinció.

 

En el seu estudi taller de Vic és on es dedica al disseny i l’elaboració de vestuari artístic, per a
teatre, cinema, ballet, dansa contemporània, ... i a l’estilisme personalitzat, núvies-nuvis i vestits de nit.

En aquest moment ha volgut fer realitat el seu somni i s’ha llançat a crear i realitzar vestuari per mostrar-lo, però allunyant-se de la passarel·la tòpica, ja que hi és contrària pel fet de l’explotació que hi ha en el seu rerefons, tant en l’elaboració com en l'àmbit de models. Per aquest motiu, Teresa MO ha creat vestuaris basant-se en els sentits, intentant expressar-los mitjançant el que li havien fet sentir diferents artistes, pintors, poetes, músics…

La primera que ha realitzat ha estat la ”Mostra basada en els sentits i la xocolata” que va presentar a Barcelona, al Museu de la Xocolata el 26 de maig de 2016. La part de la xocolata ha estat una innovació en el món del vestuari, ja que a Catalunya mai s’havia fet.
A Vic, la va presentar a l’Escola d’Art i Disseny dins el marc de Vic Capital de la Cultura Catalana el 7 d’octubre, mes dedicat a les arts escèniques. La part de vestuari ornamentat amb xocolata l’ha exposat al Museu de l’Art de la Pell dins el marc VICCC2016 Panoràmica del 3 de febrer al 26 de març de 2017.


 El dia 24 de març de 2017 exposa la “Mostra basada en els sentits i la xocolata” sencera al Col·legi d’Aparelladors de Vic. Els pintors i poetes escollits per la mostra, en què s’ha basat depenent de les sensacions basades
en el que ha sentit amb la seva obra, són:  Pablo Picasso,  Rothko,  Josep Vernis,  J. Uribe Robert i Joan Brossa.

A París, es fa l’anomenat “Le Salon du Chocolat” on es mostren els vestits amb xocolata treballats conjuntament per dissenyadors de renom internacional i xocolaters de París reconeguts també internacionalment. Des de París ho han passat a Nova York i altres països, però aquí a Catalunya no s’havia fet mai i és realment una verdadera innovació.

Per a ella ha estat una experiència realment enriquidora pel seu coneixement. Sense l’assessorament del mestre xocolater i amic Joaquim Capdevila, de ben segur no hauria estat el mateix, raó, perquè Teresa MO n’estigui molt agraïda. També, la col·laboració amb la xocolatera Sandra Otero del Museu de la Xocolata que va ser descobrir un tresor i, el xocolater Raül Cegarra el Xocolater de Taradell descobrir un altre tresor, en Pep Gallifa perruquer i assessor d’imatge i els respectius equips, per a ella ha estat, i és, l’inici a una experiència inoblidable.

 

El seu somni amb la part dels vestits amb xocolata continua, fins a, si és possible,
despertar-se aterrant al "Le Salon du Chocolat" de París.