21/10/2017 
de 8:00h a 14:30h 
Castell Sant Ferran de Figueres 
15€ 
24/07/2017 
Visita Cultural 

 Visita a la Catedral de l’Aigua del Castell de Sant Ferran de Figueres 

Delegació del Vallès Oriental - Granollers 
Vine a visitar La Catedral de l’Aigua, on recorrem el fossat de la fortalesa, ens endinsarem a les galeries subterrànies de contramina i navegarem  per l’interior de les cisternes de la fortalesa.
 

El dissabte 21 d’octubre, la delegació del Vallès Oriental organitza una sortida cultural, visitarem La Catedral de l’Aigua amb un recorregut comentat, pel fossat de la fortalesa (2.500m.) amb vehicles tot terreny, ens endinsarem a les galeries subterrànies de contramina i navegarem a bord d’embarcacions pneumàtiques per l’interior de les cisternes de la fortalesa.
El Castell de Sant Ferran està considerat com el que té la fortalesa abaluartada més gran d'Europa i declarat Bé d'Interès Cultural, catalogat com a Monument Històric Artístic.
Es troba situat damunt d’un turó a tocar la plana empordanesa, amb bones panoràmiques cap a l’extrem oriental dels Pirineus - part que es coneix com l’Albera - i que fa frontera amb França i la badia de Roses,  per aquest motiu fou escollit aquest lloc per a construir-lo. La muntanyeta on es situa el castell està formada per roques calcàries, que són explotades en pedreres de l’entorn de la fortalesa de Sant Ferran i de les quals s’obté el que es coneix comercialment com a pedra de Figueres.


Programa:

Anirem tots amb l’autocar que la delegació posa a la vostra disposició.
            - Punt de trobada:   Estació d’Autobusos de Granollers (Av. del Parc / Av. Sant Esteve)
            - Hora:   a les 8h (es prega puntualitat) 
            - Arribada prevista:   a les 10h (tindrem 30 mi. per poder esmorzar abans d’entrar)
            - Visita:   de 10:30h a 12:45h
            - Tornada cap a Granollers:   a les 13h per arribar als voltants de les 14.30h

            - Data màxim d'inscripcions: fins al 9 d'octubre

 

A tenir en compte
CONDICIONS ESPECÍFIQUES PER A LA VISITA
La Catedral de l’Aigua és una visita activa, que es duu a terme mitjançant vehicles tot terreny i embarcacions pneumàtiques, així que veniu amb roba i calçat còmode. Per realitzar-la no es requereixen condicions físiques superiors a les de la vida normal i per això els participants ho fan sota la seva responsabilitat. No obstant això, s’abstindran les persones afectades per qualssevol d’aquestes circumstàncies:

              - Dificultat de permanència en llocs foscos i tancats
              - Falta de mobilitat i força a les extremitats inferiors i superiors
              - Trobar-se en estat de gestació

Els nens fins a tres anys viatjaran en els vehicles sense ocupar plaça, asseguts sobre un adult responsable i no han d’accedir a les embarcacions. No abonaran entrada. La resta de menors realitzaran la visita sota la supervisió d’adults responsables i no podran anar sols. En tot moment, els participants hauran de seguir les indicacions del guia del grup.

 

Us hi esperem!