Dissabte, 11 de maig de 2019
11.00h
Celler Artcava. Masia Can Batlle s/n - Avinyonet del Penedès
3€/adult i gratuït els nens
6/2/2019
Visita cultural

 Visita al Jaciment Ibèric de La Font de la Canya

Delegació de l'Alt Penedès-Garraf - Vilafranca del Penedès
La Delegació de l'Alt Penedès-Garraf us convida a gaudir d'un matí de dissabte amb la família i els companys, visitant el Jaciment Ibèric de la Font de la canya i el Centre d'interpretació.

Arqueologia entre vinyes

Visita al Jaciment Ibèric de la Font de la Canya: Un passeig en un entorn privilegiat de vinyes i oliveres per conèixer de primera mà les darreres investigacions efectuades.

L’equip d’arqueòlegs que investiga a Font de la Canya ens ajudarà a descobrir aquest centre de mercaderies de l’època dels ibers, situat al cor del Penedès (segles VII-I aC). Un viatge en el temps que us permetrà conèixer el bressol de la viticultura al Penedès.

L’emmagatzematge i la distribució de cereals, base de l’agricultura i de l’alimentació de l’època, van ser les activitats principals a Font de la Canya. Ho demostra l’excavació arqueològica de centenars
de sitges o dipòsits de cereals, així com diversos espais de treballs destinats a la gestió de cereals i altres mercaderies. 

Els materials arqueològics recuperats, rics i sovint excepcionals, ens informen sobre l’economia de la cultura ibèrica i els intercanvis comercials amb diferents cultures del Mediterrani, com ara la fenícia, la grega, la cartaginesa i la romana. Això li confereix un caràcter cosmopolita, transformador i comercial.

Les excavacions arqueològiques han identificat evidències relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al territori, que es remunten al segle VII aC, i s’associen als intercanvis comercials amb la cultura fenícia. 

A continuació visitarem el Centre d’Interpretació del Jaciment Ibèric de La Font de la Canya. 

DO Vinífera és el nom de la mostra permanent sobre la història d’aquest centre de mercaderies de l’antiga Cessetània i de la recerca arqueològica de la vinya i el vi. Una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya.

Una immersió als orígens de la viticultura al Penedès, mitjançant audiovisuals, elements didàctics i interactius.