Dijous, 29 de setembre de 2016
De 12h a 14h
Dolors Monserdà, 3-5, d'Argentona.
Gratuït
4/10/2016
Setmana de la Rehabilitació - Visita tècnica

 Rehabilitació casa d'estiueig de Josep Puig i Cadafalch

Delegació del Maresme - Mataró
Dins el marc del Rehabilita 2016 i la commemoració dels 150 anys del naixement de Puig i Cadafalch, la Delegació del Maresme va organitzar una visita tècnica a la casa d'estiueig de Josep Puig i Cadafalch a Argentona.
La Casa Puig i Cadafalch fou la casa d'estiueig del conegut arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Construïda entre 1897 i 1905. Es troba al carrer de Dolors Monserdà, 3-5, tocant a la plaça de Vendre, a Argentona.

Es tracta d'una casa d'estiueig feta a partir de la transformació de tres edificis, amb un interior laberíntic i un estil d'influència medieval, presenta unes façanes amb elements arquitectònics modernistes.

 

Dins les activitats programades per la Setmana de la Rehabilitació (del 3 al 9 d’octubre) i la commemoració dels 150 anys del naixement de Puig i Cadafalch (2017), els col·legiats de la Delegació del Maresme varen poder visitar el passat dijous, 29 de setembre i dissabte 1 d'octubre, les obres de rehabilitació de la Casa d'estiueig de Josep Puig i Cadafalch, a la Plaça de Vendre d'Argentona.

L'edifici, declarat com a BCIN (Bé Cultural d'Interès Nacional), es troba en un estat de degradació important de tots els seus sistemes. En el programa previst per la seva rehabilitació complerta, la primera fase que s'està executant correspon a les actuacions necessàries per a garantir el bon funcionament de les cobertes i la seva estructura, així com la reconstrucció dels característics merlets de remat de la façana, que van haver de ser desmuntats fa uns anys degut a la seva inestabilitat.

Les obres, executades per l'empresa Urcotex, s'estan realitzant amb la màxima cura per tal de reconstruir tots els elements originals amb les peces recuperades, o encarregant a diferents artesans la fabricació de les peces necessàries, especialment les ceràmiques que conformen la fàbrica d'obra vista o els elements decoratius de la façana. En aquest sentit, el Cap d'Obra de l'empresa i company Arquitecte Tècnic Pep Brazo, amb una bona trajectòria en rehabilitació d'edificis protegits, va compartir amb els col·legiats els seus criteris de treball, on va deixar clara la seva passió per la recuperació dels edificis històrics i de tots els elements que els conformen.

Una visita molt interessant que, ben segur, tindrà continuïtat amb les properes fases de rehabilitació d'aquest singular edifici.

 

 

 

Fotografies de la visita