20 d'abril de 2017
de 12.30 a 14h
ROCA Gallery (Joan Güell 211-213, Barcelona)
gratuït
 
EUROPEAN BIM SUMMIT DAY

 L'aplicació de BIM en el motor de la construcció: la restauració i rehabilitació

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona
Una nova sessió European BIM Summit Day sobre la restauració i la rehabilitació . De com BIM resol el fet diferencial de treballar des d'una realitat existent i com pot introduir-se per generar un projecte i una obra i ajudar a la seva gestió.

De forma generalitzada, sembla que s'entén que els processos BIM estan enfocats a l'obra nova.  Mentrestant la Rehabilitació i la Restauració tenen un percentatge molt important de la producció de l'activitat constructora a Europa, a Espanya està mantenint un increment constant des de la crisi.

 

Aquesta sessió mostrarà a través de dos exemples d'actuació com BIM resol el fet diferencial de treballar no des de zero, sinó des d'una realitat existent i com pot introduir-se per generar un projecte i una obra i ajudar a la seva gestió. BIM ja s'està utilitzant per gestionar els canvis en edificis que s'estan acomodant a les noves tecnologies - com poden ser hotels, hospitals, edificis d'oficines...- i ara existeixen ja exemples importants i interessants de com emprendre projectes i re-construccions en edificis que són de fet patrimoni arquitectònic i civil.

 

Quan parlem de BIM, parlem de construir dues vegades, la primera de forma virtual i la segona de forma real a la mateixa obra. Quan parlem de BIM en la Rehabilitació, hem d'afegir una fase zero, la de re-construir l'existent.

 

A les dues ponències previstes podrem observar de primera ma com la implantació de BIM ha estat utilitzada en una obra de petita escala a la província de Barcelona i al mateix temps veurem com s'aplica en una de les catedrals de major carrega històrica que existeix en el món com és el Duomo di Milano.

 

Programa

12:30h

Benvinguda

Xavier Torras. Brand and Communication Director de Roca

12:35h

Presentació de la Jornada

Jordi Gosalves. President del CAATEEB

12:40h

Intervenció BIM a la Casa de la Vall (Mura)

Pep Coll. Arquitecte tècnic. CEO EIPM i co-director del postgrau BIM Manager del CAATEEB

13:00h

Digitalitzant II Duomo di Milano (en anglès)

Stefano Della Torre. Enginyer civil i Arquitecte. Consultor de la Fundació CARIPLO i Sperimentale BEST-Building Environment Science & Tecnology

13:40hCol·loqui i torn obert de paraula
14:00hFinal de la Jornada

 

Video de la jornada

Amb la col·laboració de:

  

 

 Main Partner: