11/04/2018 
De 10 a 11:15 
Passeig de Gràcia, 41 Barcelona 
Col·legiats: Gratuït -              No col·legiats: 15,30 € 
 
VISITA 

 Casa Museu Amatller 

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
El CAATEEB conjuntament amb “Cases Singulars” organitzen una visita a la Casa Museu Amatller, edifici modernista de referència projectat per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.
 

Seguint les visites organitzades amb "Cases Singulars", la segona proposta és la Casa Museu Amatller. Cases Singulars és un projecte que vol explicar la història del nostre país a través de les cases dels protagonistas d'aquesta història. I a través d'aquestes cases es podrà conèixer com era la societat, com vivien, la vida dels propietaris, qui les va construir, què van representar dins del context urbà de la ciutat, i amb les petites històries d'aquestes cases anirem construïnt la història d'un període transcendental en la història del nostre país, moment de gran transformació.

 

És per això que el CAATEEB proposa la visita d'un conjunt de cases i espais que han fet història al nostre país, com és el museu de la Casa Amatller i seguirem amb la Casa Felip, la Casa Rocamora, l'Estudi Oleguer Junyent, El Palau Baró de Quadras, el Palau Macaya, el Palauet Casades...

 

Anteriorment era la Casa Martorell, però l’any 1898, un industrial xocolater anomenat Antoni Amatller i Costa, va voler transformar-la completament per traslladar-s’hi a viure. Li va encarregar l’obra a Puig i Cadafalch qui va dissenyar un model de Palau gòtic urbà. Un edifici de tres pisos amb un estil neoclàssic propi del Pla Cerdà. Puig i Cadafalch va intervenir específicament en la reforma de la façana, característica per estar feta diferents materials que li donen un color especial (ceràmica, ferro, esgrafit, vitrall…). També va reformar les principals sales i espais comuns de la casa.

 

Dins la casa també s'hi troba una col·lecció que reuneix més de 750 peces de vidre, principalment impulsada per Antoni Amatller i proseguida per la seva família i donacions.