dissabte, 10 de gener de 2015
a les 19.00h
Sala d'exposicions de la delegació del Maresme
Gratuït
8/1/2015
Conferència

 Descobrir les tècniques del gravat: xilografia i aiguafort

Delegació del Maresme - Mataró
Coincidint amb la clausura de l'exposició, el proper dissabte 10 de gener, Margarida March ens parlarà del gravat en general i, especialment de la xilografia, a la mateixa sala d'exposicions del Col·legi d'Aparelladors.
 

Margarida March és, per formació i professió, esmaltadora. Va estudiar esmalt a la Massana i s'hi ha dedicat laboralment, juntament amb la seva germana, durant molts anys, feina que compagina amb la docència d'aquesta difícil tècnica en el taller familiar. Diplomada per l'Escola Massana, graduada per l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja en l'especialitat d'esmalts sobre metall i en gravat i serigrafia, va obtenir fa poc la Carta de Mestra Artesana que atorga la Generalitat com a reconeixement als més de quaranta anys de dedicació a aquesta especialitat artística.

 

Però l'altra gran passió de la Margarida, la que li permet plasmar més lliurement la seva sensibilitat artística, és el gravat.

 

El domini de la tècnica és absolutament necessari en qualsevol disciplina per obtenir uns resultats satisfactoris; i la sensibilitat és alhora absolutament necessària per a transmetre l'emoció artística. Massa vegades, però, una obra és només un excercici de virtuosisme tècnic, sense l'ànima que la fa vibrar, i d'altres la passió desbordada sense altres recursos artístics, que la converteixen en una expressió plàstica que falla per tots costats. El treball que ens presenta Margarida March té la virtut de saber aplicar rigorosament una tècnica molt complexa al servei d'una sensibilitat exquisida, per aconseguir un resultat alhora net, aparentment senzill i tremendament atractiu.

 

 

Entrada lliure