Del 15 d'abril al 28 de maig de 2016 
Dilluns i dimarts de 9 a 13h i de dijous a dissabte de 18 a 20:30h 
Sala d'exposicions de la delegació del Maresme
Gratuït
12/4/2016
Exposició

 Ecosistemes en transformació, d'Antoni Perna

Delegació del Maresme - Mataró
La Delegació del Maresme junt amb l'Associació Sant Lluc per l'Art us conviden, el proper divendres 15 d'abril, a  l'exposició "Ecosistemes en transformació " de l'artista Antoni Perna.

Antoni Perna va iniciar la seva trajectòria a la dècada dels vuitanta. En els orígens, el seu procés creatiu sembla partir fonamentalment de la intuïció i de certs impulsos afectius i sentimentals envers determinats elements que poblen l'entorn quotidià, provinents d'àmbits ordinaris o naturals, per transformar en pintura l'alè poètic que desprèn tot convertint-los en formes al·lusives envoltades d'un espai allunyat de la realitat per la propietat de ser ja, plenament pictòric.

 

Un altre pas endavant arriba a través de la consciència del paper del cos en l'acció de pintar. Perna sent la pintura indefectiblement lligada a la condició física i material que li és inherent.

Els camps de color espaiosos i la incorporació d'accidents, voluntaris o casuals, realcen la pell de la pintura, la porta d'accés al cor del quadre. Aquest efecte dinàmic de les superfícies el contraposa a una gamma força reduïda, bàsicament conformada per blaus, blancs i negres, i ocasionalment per algun vermell, groc o rosa, sempre sense barrejar, tal com surt el pigment del tub.

 

Les pintures i dibuixos seleccionats per l'exposició pertanyen a la producció dels últims anys i corren paral·lels a un canvi substancial pel que fa al llenguatge, més concretament, a la capacitat latent de les formes abstractes com a sistema de signes. Despulla les obres d'aquelles imatges que insinuaven elements reals, i que acostumaven a centrar la composició, per donar pas a taques, grafismes i papers rebregats i enganxats que trenquen la plenitud anterior i accentuen la tensió espacial, la potència expressiva i la riquesa estructural.