Del 28 d'abril al 26 de maig 
Matins: de dimarts a divendres de 9 a 13h / Tardes: dimarts i dimecres de 3 a 5 i dissabtes de 6 a 8. 
Sala d'exposicions - CAATEEB Osona/Moianès 
Entrada lliure 
04/04/2018 
Exposició 

 Cartografies de l'ànima, de Manolo Gómez 

Delegació d'Osona-Moianès - Vic 
La sala d'exposicions de la Delegació d'Osona i el Moianès acull, del 28 d'abril al 26 de maig, l'exposició "Cartografies de l'ànima" de Manolo Gómez.
 

Entre nosaltres i el món, un eclipsi

 

 - El paisatge romàntic  és la mirada desbordada  davant del  món.  Un estat de melangia provocat per  la incertesa de poder copsar-ne una esperança o un significat.

 

En el mateix moment que el paisatge es fa fonedís neix una morfologia de l'ànima; un espai àrid i monocromàtic. L'arruga n'és un accident estimat, una orografia que afecta el clima del jo. El plec canvia el sentit de les coses; el dia i la nit, el dins i el fora, la cara i el dors. Aquest espai íntim és també un espai cosmològic, una gran esfera suspesa al buit.

 

En Manolo Gómez estima la matèria; l'estima i en té cura. Desplega el paper com si experimentés un moment definitiu. Cada gest es posa al servei d'un moviment pictòric únic. Un paisatge íntim es desplega davant seu. Un paisatge fonedís de traces i rastres de plecs i arrugues. El paper respira, s'obre i es contrau. Un horitzó apareix sense cap ostentació. L' a prop es fa llunyà; una pedra, un marge, una illa, un arxipèlag, un mar de fons, un eclipsi, un planeta.

 

- Ahir, avui i demà. Per sempre? O fins quan?

 

En Manolo Gómez encercla i ressegueix traces del paper com si escrivís uns mots a qui s'estima. Sí, el paisatge és un amor perdut; un món llunyà, un moment que ens abandona.

Davant d'aquest paper petit es fa un gran silenci, una fonda inquietud. S'hi desplega un món sencer. S'hi percep tota la força dels continents, de les muntanyes, dels rius, dels arbres, de l'aire. En Manolo se'l mira, nosaltres ens el mirem, ells se'l miren però tothom calla; potser l'imprudent parla.

 

- Ningú  no en té cap certesa, ningú no en sap res.

 

Toni C. Bover

 

L'acte d'inauguració de l'exposició tindrà lloc el dissabte 28 d'abril, a 2/4 d'1 del migdia.