del 2 al 24 d'octubre de 2015
dilluns i dimarts de 9 a 13h i de dijous a dissabte de 18 a 20:30h
Sala d'exposicions de la delegació del Maresme
Gratuït
29/9/2015
Exposició

 Pintura, de Salvador Castellà

Delegació del Maresme - Mataró
La Delegació del Maresme junt amb l'Associació Sant Lluc per l'Art acull del 2 al 24 d'octubre de 2015 l'exposició "Pintura" de l'artista Salvador Castellà.

Exposició homenatge a l'artista de Canet de Mar Salvador Castellà (1960-2015), amb una selecció dels seus olis i aquarel·les més representatius.

Va iniciar la seva trajectòria artística ja des de ben petit. Els dibuixos que feia als marges dels llibres a l'escola van ser el preàmbul.

 

La seva inquietud el portà a visitar exposicions de pintura, tallers d'artistes i a documentar-se amb llibres d'art. En aquesta etapa autodidacta el va marcar molt el mestre Sorolla. Més endavant, es formaria primer a l'estudi de Francesc Oliver (Calella) del qual va aprendre el concepte del color i després al taller de l'Albert Alís (Mataró), amb el qual va aprendre l'art de l'aquarel·la i la seva expressió a través del concepte taca.

 

Va fer la seva primera exposició individual de pintura a l'oli a la Sala de l'Espai de "la Caixa" (Sant Pol de Mar, 1992). Ens els seus 23 anys de carrera com artista multidisciplinari, s'ha deixat seduir per l'oli, l'acrílic, l'aquarel·la, el gravat i l'obra gràfica, creant una obra virtual fruit de la impressió directa i on la llum i el color hi tenen un protagonisme cabdal.

 

 Al llarg de la seva carrera expositiva, Salvador Castellà ha mostrat la seva obra en exposicions nacionals i internacionals, ha estat mereixedor de premis, distincions i mencions honorífiques que avalen el seu treball artístic. El darrer ha estat el premi de la Generalitat de Catalunya en el concurs "Pinzell d'or", al Museu de l'aquarel·la de Llançà.

 

La seva obra es troba en col·leccions públiques i privades i en diverses institucions artístiques de tot el món. Té obra permanent al Museu de la Marina a Vilassar de Mar, al Museu de l'aquarel·la Rafael requena de Caudete i al Museu de l'aquarel·la de LLançà-Fundació Martínez Lozano.

 

Salvador Castellà va compaginar la creacio pictòrica amb la docència, impartint classe en diferents cercles i agrupacions artístiques d'arreu de l'Estat, i classes magistrals a l'estranger.