Dimecres, 29 d'abril de 2015
De 18 a 19.30 h
Aula A3
Gratuït
18/3/2015
Tallers d'educació financera

 Introducció a les finances personals

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona
El CAATEEB, a través d'EFPA, organitza una sèrie de tres tallers on ensenyaran als col·legiats a controlar les seves finances personals.
 

Presentació

 

Durant aquest projecte formatiu es tractaran les finances personals com un viatge, amb les seves diferents etapes, objectius, preparació, cost o mitjà de locomoció. Aquest projecte formatiu constarà de tres tallers, que tindran lloc el 29 d’abril i el 5 i 13 de maig.

 

En aquest primer taller es planteja una reflexió als assistents per tal d’emprendre el viatge. Començarem amb una part menys financera però molt important per no equivocar-nos en la presa de decisions: Quins són els meus objectius vitals? Quan contestem a aquesta qüestió, podrem calcular quant ens costarà i com ho finançarem. D’aquesta manera, l’assistent sabrà on està, de quin patrimoni net disposa i per on entren i surten els seus diners.

 

En resum, en aquesta jornada coneixerem els principis bàsics per realitzar pressupostos familiars, incloent les diverses maneres de planificar, vigilar i controlar les despeses personals del dia a dia.

Els objectius de la sessió són els següents:

  • Entendre que si no sabem on anem, serà molt difícil planificar.
  • Conèixer com es calcula el patrimoni net.
  • Saber en quina mesura afecten les decisions diàries en les finances personals.
  • Distingir entre ingressos i despeses en la vida diària.
  • Ser capaços de realitzar un pressupost, identificant despeses fixes obligatòries, variables necessàries i discrecionals.
  • Conèixer les eines per dur-lo a terme.

 

 

 

Organitza

 

              

 

                                  

En línia, per telèfon al 93 240 20 60 o bé a colegiacio@apabcn.cat