Dijous, 26 de març de 2015
A les 19 hores
Punt de trobada: Plaça de la Vila (Antiga Plaça Rius i Taulet)
11 euros
8/1/2015
Itineraris

 La Gràcia gitana

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona
 El CAATEEB us proposa aquest itinerari pel barri de Gràcia, de la mà d’Insòlitbarcelona, però des d'un punt de vista diferent i molt interessant.
 

Presentació

 

A finals del segle XV l'ètnia gitana entrà a la Península Ibèrica, instal·lant-se a Andalusia, Extremadura, Madrid, València i Catalunya. El barri de Gràcia és una de les zones de Barcelona on s'hi va sentir a gust i, actualment, formen part de la geografia humana del barri. L'itinerari passarà pels llocs emblemàtics d'aquesta cultura, com el carrer on va néixer El Pescaílla, o per les places on hi fan vida nit i dia: El Raspall i la Plaça del poble Romaní. Intentarem acabar la ruta en un tablao gitano del barri per assaborir de ben a prop la passió d'aquesta gent.

 

Aquest itinerari anirà a càrrec de Clara Mas, llicenciada en Humanitats i que es troba acabant el doctorat especialitzat en Història i Literatura del Renaixament. Ha estudiat teatre i dramatúrgia, i actualment, cursa un Postgrau de Literatura Comparada. Professionalment es dedica a la gestió i producció cultural, activitat que l'ha portat a treballar a la Diputació de Barcelona, a Barcelona Guided Tours i al FAD (Foment de les Arts i el Disseny. Fa uns vuit anys que combina la gestió cultural amb la realització de visites guiades per Barcelona com a freelance. Li entusisma la tasca de dissenyar i realitzar visites guiades amb l'objectiu de redescobrir les petites coses que fan de Barcelona una gran ciutat.

 

 

Organitza

 

 

 

En línia, per telèfon al 93 240 20 60 o bé a colegiacio@apabcn.cat