26 d'octubre de 2017
dijous, de 12 a 14h
Sala Actes
gratuït
 
EUROPEAN BIM SUMMIT DAY

 Introducció al Lean Construction i la seva implicació amb el BIM

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona
El CAATEEB organitza una nova sessió European BIM Summit Day on coneixerem què proposa la metodologia Lean per millorar la productivitat del procés constructiu i la seva relació amb el BIM.

En qualsevol sector industrial –on la productivitat i l’eficiència són claus fonamentals- el concepte de Lean Management associat al concepte de Lean Manufacturing són ben coneguts. De fet, si l’objectiu d’una empresa és obtenir millors beneficis gràcies a eliminar pràctiques obsoletes d’ordre, planificació i execució s’aposta ràpidament per introduir la filosofia Lean en la seva manera de treballar. En canvi, traslladar conceptes com Just In Time (JIT) o Last Planner System (LPS) o d’altres en el sector de la construcció semblen impensables. Però no és així.

 

Moltes empreses d’automoció, reconegudes per la seva eficiència, prenen aquesta filosofia creada per Toyota (que compta amb una divisió de construcció d’habitatges al Japó) a través de reclassificar les seves activitats entre aquelles que aporten valor afegit, les que no l’aporten i les que són malbaratament. Incrementen així la flexibilitat i adaptabilitat en la seva cadena de subministrament .

 

Traslladat al sector de la construcció les activitats serien els agents que intervenen en el cicle de vida d’una construcció. En aquesta sessió esbrinarem quines són les claus necessàries per fer el canvi per construir cada vegada millor. El Lean Construction ajuda a l'eliminació de tot tipus de residus, malbarataments, temps, materials i recursos.

 

Programa

12:00h

Presentació

Jordi Gosalves. President del CAATEEB

12:05h

Presentació de l’European BIM Summit 2018

Ignasi Pérez Arnal. Director de continguts de l’EBS

12:15h

Lean Construction i metodologia BIM

Juan Felipe Pons

Arquitecte Tècnic. Màster Universitari en Gestió de Projectes i Especialista Universitari en Lean Manufacturing. A més, és Green Belt Lean Six Sigma per la UPC i Màster en Programació Neurolingüística, certificat per l'AEPNL. És Trainer certificat per la companyia AIRBUS per impartir els seus programes interns de Lean Manufacturing, Resolució avançada de Problemes amb metodologia Lean i Airbus Operating System (AOS) per managers. Com a consultor i formador col·labora i treballa en empreses de diferents sectors (industrial, serveis i construcció), universitats, fundacions, col·legis professionals, organitzacions empresarials i consultores en l’àmbit tant nacional com internacional.

13:45hCol·loqui obert amb tots els assistents
14:00hFinal de la jornada

 


Video de la jornada


Amb el suport de:  


       

Main partner: