Dijous, 21 de setembre 2017 
de 18:00 a 20:30 h 
Sala Actes CAATEEB 
Gratuït 
01/08/2017 
Taula Rodona 

 El projecte de connexió del tramvia per la Diagonal a debat 

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
El CAATEEB i la Fundació  Cercle d’Infraestructures organitzen conjuntament aquesta taula rodona sobre la unió  del Trambaix i el Trambesòs.
 

La  unió dels dos trams permetrà desplaçar-se entre la plaça de Francesc Macià i la plaça de les Glòries sense haver d'efectuar transbordaments. A més, augmentarà la connectivitat de la xarxa tramviària amb les xarxes de metro, FGC i Rodalies. El traçat, d'una longitud mínima de 3,9 km, comporta estudiar quines actuacions de remodelació són necessàries per aconseguir una implantació harmònica del tramvia en aquesta avinguda. El Sr. Pere Macias, director estratègic del projecte de connexió del Tramvia i el Sr. Oriol Altisench, coordinador del projecte de connexió de l’Ajuntament de Barcelona ens explicaran com es durà a terme aquesta connectivitat.

 

Ordre del dia:

 

 18:00h Benvinguda dels assistents i presentació de l’acte a càrrec de Josep Puigbò, periodista i moderador de la taula
 18:05h  Presentació de la jornada a càrrec de Jordi Gosalves, president del CAATEEB
 18:15h Situació actual del tramvia a la diagonal a càrrec de Pere Macias, director estratègic del projecte i president de la Fundació Cercle d’Infraestructures
 18:35h Proposta de actuació a càrrec d’Oriol Altisench, coordinador del projecte de connexió Ajuntament de Barcelona
 19:00h Col·loqui
 20:00h Networking amb copa de vi

Pere Macias

Enginyer de Camins Canals i Ports. Va ser alcalde d'Olot, vicepresident i president de la Diputació de Girona i president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Fou escollit diputat al Parlament de Catalunya l'any 1995. Va ser nomenat Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Del 1997 al 2001, va ocupar la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Al 2001 va ser nomenat Secretari General Adjunt de la Federació de CIU i posteriorment va ser nomenat Secretari General Adjunt de CDC. Va ser el Portaveu de CiU al Senat espanyol. A les eleccions generals espanyoles de l'any 2008 va ser el número dos de CIU al Congrés de Diputats per Barcelona. Fou escollit diputat novament a les eleccions generals espanyoles de 2011. Al 2015 va anunciar que deixava l'activitat política.