Dissabte, 17 de març de 2018 
De 10h a 14h 
Veïnat Rimblas 1,  08310 Canyamars, Dosrius 
Gratuït 
27/02/2018 
Sortida 

 El Pou de glaç de Can Gel  

Delegació del Maresme - Mataró 
Ajuda’ns a recuperar el Patrimoni Cultural i Arquitectònic del nostre municipi. El proper dissabte, 17 de març,  et convidem a donar-nos un cop de mà per desbrossar el Pou de glaç de Can Gel.
 
 

El Pou de glaç de Can Gel  es troba entre els municipis de Dosrius i Canyamars, a la granja de Can Gel.

La família Gel és la propietària de la granja. Sembla ser que el cognom Gel ve per un pou de glaç que hi havia a la finca, ara en runes, però que fins al segle XIX va ser una estructura de molta importància per poder conservar els aliments.

 

El Pou de glaç és una construcció popular dels segles XVII-XVIII formada per un pou circular de pedra i maó (5 m diàmetre x 7 m d'alçada, aprox.). Una part d'aquest pou queda sota terra (entre dos i tres metres) i l'altra sobresurt aprox. 4 m, fins a un sostre en forma de volta (també de pedra i maó). Els murs exteriors estan reforçats amb contraforts i hi ha tres obertures (finestres o portes) de volta de canó. 

Tot i estar en estat d'abandonament -gairebé cobert de vegetació- la construcció es manté en peu.

 

Des de la Delegació del Maresme animem a tothom qui vulgui venir a ajudar-nos a desbrossar i a fer un aixecament topogràfic del pou, amb l'ajuda de Joan Montero, arquitecte tècnic i topògraf..

 

Cal venir ben equipat. Qui tingui eines que les porti, i també l'esmorzar!