02/03/2018 
De 10h a 13:30h 
Anella Mediterrània de Tarragona, Barri de Camp Clar ----- Vilanova i la Geltrú, Pl. Eduard Maristany s/n 
Preu col·legiat:  Visites Gratuïtes, autocar 18 €          Preu no col·legiat: Visita Museu del Ferrocarril: 5 € + autocar 18€ 
 
VISITA 

 L'anella mediterrània de Tarragona i El museu del Ferrocarril  

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
El CAATEEB organitza una visita per les instal·lacions dels XVIII dels Jocs Mediterranis, Tarragona. De tornada es farà parada al Museu del Ferrocarril, a Vilanova i la Geltrú, on hi ha una de les millors col·leccions de trens a nivell internacional.
 

El 15 d'octubre de 2011, el Comité Internacional dels Jocs Mediterranis va escollir Tarragona com a ciutat organitzadora dels XVIII Jocs Mediterranis. Se celebraran del 22 de juny a l'1 de juliol de 2018, en 16 municipis d'aquest territori i hi formaran part 33 disciplines esportives, 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents, 1.000 jutges i representants internacionals, 1.000 periodistes, 3.500 voluntaris i més de 150.000 espectadors.

 

És per això que el CAATEEB et proposa la visita per l'Anella Mediterrània de Tarragona,  és un dels epicentres dels Jocs, ubicada a Camp Clar. S'ha dut a terme una reforma de les instal·lacions esportives ja existents i s'han construït dos nous equipaments esportius; un palau d'esports amb capacitat per 5.000 persones que encara no està finalitzada (falta una fase d'execució) i una piscina descoberta de 50 metres que està en execució.

 

També s'ha dut a terme la remodelació de la pista d'atletisme ja existent a Camp Clar, acabada ja, la qual es convertirà en l'estadi d'atletisme principal i disposarà d'una grada fixa per més de 2.000 espectadors.  

 

Finalment, també es farà una ordenació general de la zona de Camp Clar per delimitar les zones esportives d'esportistes i espectadors per tal d'oferir els serveis òptims per cadascú.

 

Tot això i molt més serà explicat per un tècnic de l'oficina de Projectes de l'Ajuntament de Tarragona. Començarà a les 10h i tindrà una durada d'una hora. Es convoca a tots els assistents a les 9.45h a Camp Clar.

 

 

Seguidament, de tornada es farà una parada a Vilanova i la Geltrú al Museu del Ferrocarril de Catalunya, museu dedicat a la història del ferrocarril, inaugurat l'any 1990, el qual acaba de ser remodelat. És un centre de referència des d'on es pretén divulgar els avantatges i la història d'aquest mitjà de transport, aconseguir que la gent gaudeixi veient el funcionament del vehicle i preservar per la conservació del patrimoni industrial català.

 

El museu té una col·lecció considerada de les més tècniques a nivell internacional. Està formada per més de 60 vehicles de totes les èpoques, tecnologies i països. Més de 28 locomotores de vapor, datades de finals del XIX, fins i tot la més antiga d'Espanya i la darrera que va estar en funcionament.  Hi ha, a més a més,  coleccions importants d'arreu del món.