15/02/2018 
De 9:15 a 10:30 
Casa Vicens Gaudí Carrer de les Carolines, 20-26  06012 Barcelona 
Gratuïta per col·legiats 
 
VISITA 

 Casa Vicens Gaudí 

CAATEEB - Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona 
El CAATEEB et proposa la visita a la Casa Vicens, el primer habitatge particular projectat per l’arquitecte català Antoni Gaudí.
 
La Casa Vicens va ser construïda entre el 1883 i el 1885 i és considerada una obra preludi del modernisme català situada al barri de Gràcia, al carrer Carolines.

 

Antoni Gaudí, als 31 anys, va assumir per primera vegada l’encàrrec de fer un habitatge de principi a fi. Durant 130 anys va ser una residència privada, però actualment i després de 2 anys treballant en la seva rehabilitació, la Casa Vicens reobre com a museu.

 

Aquest edifici es caracteritza per formar part d’una etapa orientalista de l’arquitecte Gaudí, ja que les seves obres vénen marcades amb un cert gust oriental, inspirades en l’art de l’Orient (Índia, Japó…) i també un toc d’art islàmic.

 

L’edifici va ser declarat Bé d’Interès Cultural l’any 1969 i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2008.

 

La visita serà dirigida per David Morros, Arquitecte tècnic i Enginyer d’Edificació col·legiat. Director d’execució i Project manager de la rehabilitació de la casa Vicens.

 

L’objectiu principal de la rehabilitació va ser recuperar el màxim la casa original. Va començar al març del 2017 i se'n va encarregar un equip interdisciplinari format per arquitectes, artesans, historiadors, experts en l’obra de Gaudí, químics i fotògrafs, entre molts d’altres, que conjuntament han permès ratificar les hipòtesis prèvies. Així doncs, no us perdeu una visita que no us deixarà indiferents.

 

 

La visita serà dirigirda per David Morros. Es convoca a tots els assistents a les 9.15h, la visita començarà a les 9.30h i tindrà una durada d' una hora.

 

Hi ha llista d'espera per aquesta activitat.Si et vols inscriure a aquesta activitat i formar part de la llista d'espera envia un correu a colegiacio@apabcn.cat

Ponents de l'activitat

David Morros

Arquitecte tècnic i Enginyer d’Edificació col·legiat. Director d’execució i Project manager de la rehabilitació de la casa Vicens.