Dissabte, 19 de gener de 2019
De 10h a 13h
Camí del Mig núm. 4 de Vilassar de Dalt
Gratuït
28/12/2018
Visita Tècnica

 Prefabricats de formigó, GRC i formigó arquitectònic

Delegació del Maresme - Mataró
La Delegació del Maresme va organitzar, el dissabte 19 de gener, una visita al taller de prefabricats de formigó on es fabrica GRC i formigó arquitectònic (pedra artificial).

El passat dissabte 19 de gener, els col·legits del Maresme i alguns companys de Barcelona i Vic, vàrem poder gaudir d'una interessant visita al taller de formigó prefabricat i GRC d'en Joan Montero, arquitecte tècnic, ubicat a Vilassar de Dalt des d'on treballa els diferents tipus de peces de pedra artificial.

 

En aquesta visita guiada va explicar quins són els materials que s'utilitzen: tipus de ciment, pigments, àrids, additius, armadures i ancoratges, fibres

Quins tipus de motlles s'usen per a les diferents peces: treballs sobre taula amb regles, motlles de ferro, de formigó, d'escaiola, de polièster, de silicona.

I quins són els diferents tipus d'acabats de la pedra artificial: des de formigó llis en gris o blanc, amb tractament de pintura a l'àcid, peces rentades i raspallades a l'àcid, abuixerdades, polides.

També com s'omple un motlle amb GRC.  I vàrem veurem la fabricació d'aquest tipus de formigó i la seva posada en motlle, prèvia preparació del mateix (muntatge,  col·locació dels ancoratges, desencofrant i omplert del motlle)

 

Podeu veure les fotos aquí

 

El elemento web ha sobrepasado el tiempo de espera.