30/06/2017 
PREGUNTES FREQÜENTS 

 Com puc saber si un edifici està catalogat i/o protegit per patrimoni a Barcelona? 

Per tal de consultar si un edifici té algun tipus de catalogació/protecció l´Ajuntament de Barcelona posa al servei del ciutadà el catàleg de patrimoni arquitectònic.
 

La consulta prèvia per a la tramitació d'expedients d'obres permet conèixer el règim d'intervenció que cal tramitar per aconseguir un permís d'obres i també la documentació necessària per presentar la sol·licitud en funció de l'emplaçament de l'obra i la classe de treballs que es realitzen.

 

En funció de l'emplaçament i dels treballs a realizar, pot ser que ens trobem en un edifici protegit i/o catalogat. En aquest cas la consulta prèvia també inclourà també les instruccions a realitzar segons el grau de protecció, per exemple, l'informe previ de patrimoni.

 

Per tal de consultar si un edifici té algun tipus de catalogació/protecció l´Ajuntament de Barcelona posa al servei del ciutadà el catàleg de patrimoni arquitectònic:

 

Cercador de Patrimoni Arquitectònic


Mitjançant aquest cercador podreu consultar si l’edifici objecte es troba sota algun règim de protecció / catalogació consultant les fitxes aprovades corresponents als elements catalogats en els plans especials de protecció del patrimoni arquitectònic. Conté els camps corresponents a la descripció de l'element i les possibles intervencions dins el marc de les normes dels plans de protecció.

 

Trobareu aquesta i altres preguntes freqüents en l'apartat d'Actualitat de la pàgina d'idoneïtat del CAATEEB