21/7/2021
Certificats digitals

 Emissió i renovació de certificats digitals també des de la Delegació

La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia ja pot emetre certificats i signatures digitals.


La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia ja pot emetre certificats i signatures digitals.  Un certificat digital és un document electrònic signat per una autoritat de certificació que garanteix la identitat d'una persona.

La signatura digital és  una signatura que es pot aplicar a documents electrònics (fitxers, correus electrònics, etc.) i té els mateixos efectes que una de manuscrita. L’objectiu és associar la identitat del signant amb el document. Aquesta signatura ofereix més garanties que la manuscrita, ja que permet detectar qualsevol manipulació i està associada matemàticament al contingut del document signat i al signant. La signatura electrònica es genera amb la clau privada del signant (o emissor), i el receptor té la garantia de la identitat de l’emissor perquè pot comprovar la signatura de l’emissor amb la seva clau pública, registrada en un directori públic a l’abast de tothom.

Com dono d'alta un certificat digital?

Heu de demanar cita prèvia trucant a la Delegació al telèfon: 93 872 97 99 o bé per correu: caateeb.bba@apabcn.cat. L'operador validarà que sou la persona que s'acredita amb el que ens aportareu i en 10 minuts tramitarem l'alta del certificat digital.

més informació sob​re què són i tipus de certificats