1/4/2022
Visita tècnica

 Visita tècnica a La Galera, el making off de les peces de La Sagrada Família

La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia va visitar, el passat divendres 1 d'abril, l’escenari on es produeixen les peces de la Sagrada Família: La Galera, al municipi de Gaià (Comarca del Bages).

El passat divendres 1 d'abril, els companys del Bages, Berguedà i Anoia van visitar, de la mà de Ramon Espel i Carles Farràs,  La Galera, al municipi de Gaià (Comarca del Bages), la fàbrica on es produeixen les peces modulars de la Sagrada Família. La visita tècnica va ser conduïda per  Ramon Espel (cap de construcció) i Carles Farràs (cap de producció, edificació i tecnologia de la Sagrada Família). ​En aquestes instal·lacions es prefabriquen els elements que s’estan utilitzant en la construcció de la Basílica, on generalment s'hi fa un primer muntatge per verificar que funcionen correctament.

Què és La Galera?​
A les dependències de La Galera es produeixen molts elements de la Sagrada Família: les plantilles de fusta que serveixen de guia per a la col·locació de les estructures o elements de volta catalana. També es treballa en les columnes de les cobertes de la nau principal, en els ponts que han d’unir les torres centrals i, fins i tot, en el pintat de les petites peces metàl·liques que van coronar les arestes de la torre de Maria i que fan de parallamps.

Però a La Galera bàsicament es treballa en els elements prefabricats, com els que es van utilitzar en la construcció de la sagristia de ponent, que després van ser traslladats a Barcelona per ser ubicats en el lloc que els pertocava. 

​​​

​​

Imatges de la trobada