12/4/2021
Taller per a escoles

 Taller "Cuida la casa com cuides el teu cos"

La Delegació del Maresme organitza el taller "Cuida la casa com cuides el teu cos" adreçat a l'escola Maristes Valldemia, amb la finalitat de sensibilitzar els nens i nenes de la importància de cuidar la casa per mantenir-la segura i eficient.

​​​​​El taller, guiat per Enric Servera, arquitecte tècnic amb un vessant també artístic, s'hi treballen temes de construcció d'edificis de forma didàctica i participativa mitjançant senzills experiments i exemples pràctics, compta amb la presència de l'escola Maristes Valldemia, pels dies pels dies 12, 14 i 16 d'abril de 2021. 

Mitjançant la construcció i millora de la “casa-cos” adquireixen coneixements bàsics sobre les parts i materials d’una casa i aprenen la importància de cuidar-la per poder gaudir-la d’una manera segura i eficient. Aprenen també a seleccionar els materials en una construcció i introduir millores energètiques respectant el medi ambient. Es treballen diferents disciplines com l’arquitectura, medi ambient, energies renovables, salut, qualitat de vida, tot això dins d’un marc creatiu i lúdic.

En el taller se'ls explica com i de què esta feta una casa i es compara amb el nostre cos, per exemple: els peus amb els fonaments, els ossos, amb l'estructura, la pell i la roba amb les capes aillants, els paraigues i gorres amb la teulada...  i una vegada entès com es construeix una casa i les capes que ha de tenir, els infants desenvolupen una maqueta.